Australia arde și lumea se piaptănă – 29 de fotografii care arată dimensiunea dezastrului

0
939

Incendiile au început în septembrie, când în Australia încă era primăvară și nu dau semne să se oprească.

🔥 Totalul suprafeței arse în incendiile din Australia este de 5.5 milioane de hectare.

🔥 Focurile de tufiș sunt o problemă anuală pentru Australia, însă acest sezon a fost fără precedent. Până pe 2 ianuarie, circa 5,5 milioane de hectare (13,5 milioane de acri) au ars. Suprafața este mai mare decât Danemarca și Olanda – și de aproape trei ori mai mare decât cea a Țării Galilor.

👬 Potrivit Daily Mail, 17 persoane și-au pierdut viața și alte 18 sunt dispărute. Multe orașe și sate nu au putut fi accesate de către pompieri. Ca atare, se estimează că numărul morților va crește.

Potrivit Universității din Sydney, o jumătate de miliard de animale au fost ucise în incendii.

🐨 O treime din întreaga populație de koala din NSW – aproximativ 8.000 de koala – se crede că a fost ucisă, în mai puțin de patru luni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

🏡 Peste 1.300 de locuințe au fost distruse, în timp ce pompierii nu mai pot accesa părți din Noua Țară a Galilor de Sud. Unele orașe, cum ar fi Balmoral – care se află la 120 km sud-vest de Sydney – au fost aproape șterse de pe hartă. Gladys Berejiklian, premierul NSW, a declarat că nu a mai rămas „mult” din orașul care a fost „acasă” pentru aproximativ 400.000 de oameni.

🌡️Pe 18 decembrie, Australia a cunoscut cea mai caldă zi, cu un record de temperatură maximă medie de 41.9grade C. Aceasta a doborât recordul anterior, care fusese stabilit doar cu o zi înainte (41.5 grade C) și recordul din 2013 de 41.3 grade C.

Conform Biroului de Meteorologie, Australia s-a încălzit în general cu mai mult de 1 grad C din 1910, cea mai mare parte a creșterii temperaturii s-a produs din 1950.

💷 SGS Economics and Planning a sugerat că costul incendiului, doar pentru Sydney, ar putea fi mai mult de 50 de milioane de dolari (26,5 milioane de lire sterline) pe zi.

Între octombrie și sfârșitul lunii decembrie, s-au înregistrat cereri pentru polițe de asigurare de 240 milioane USD.

Sursa: aici.

Condițiile de incendiu rămân periculoase și în acest weekend, cu temperaturi anunțate de peste 40C. Căldura și vânturile care s-au format joi peste vestul Australiei și și-au făcut drum spre sudul țării sunt așteptate să ajungă sâmbătă în Victoria și New South Wales. Biroul de Meteorologie prognozează că va fi mai rău decât a fost în noaptea de Anul Nou.

Aici (BBC) găsiți informații din oră în oră despre evoluția dezastrului.

Mai mult, în Catchy, 3 January 2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply