Standul Mangaliei la Târgul de Turism al României, vizitat de ministrul Economiei

0
1004

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului participă și în acest an la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), organizat la Romexpo Bucureşti, în perioada 14 – 17 noiembrie. Standul Mangaliei, situat în Pavilionul B1 al Complexului Expozițional, a fost vizitat de ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a deschis oficial evenimentul, dar și de alți vizitatori, interesați de serviciile turistice oferite de operatorii din zona de sud a litoralului.

Pe durata TTR, reprezentanții Primăriei Mangalia valorifică potențialul turistic și cultural al municipiului Mangalia și al celor șase stațiuni, prin prezentarea de diverse materiale informative, publicului interesat. Municipiul Mangalia și stațiunile din sudul litoralului se află, de câțiva ani, într-o perioadă de puternică dezvoltare, atât din punct de vedere economic, dar și din perspectiva infrastructurii și a investițiilor private.

”După cum se știe, Primăria Mangalia administrează toate cele 6 stațiuni, respectiv Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Suntem singura municipalitate din România, care are în administrarea un număr așa mare de stațiuni, pe litoralul Mării Negre. De aceea, investim mult în modernizare, reabilitarea infrastructurii rutiere și turistice, dezvoltarea stațiunilor și, implicit, atragerea unui număr cât mai mare de turiști. Deja suntem în plin proces de execuție a lucrărilor de modernizare din stațiunile Saturn și Neptun, urmând ca până la sfârșitul anului să intrăm în teren și cu lucrări de reabilitare a falezei Mangalia-Saturn”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai precizat că toate aceste investiții importante au fost posibile datorită absorbției fondurilor europene, care se vor regăsi în infrastructura rutieră și turistică din sudul litoralului.

”În ultimii ani, în stațiunile Mangaliei, s-au dezvoltat investițiile private, ceea ce ne confirmă faptul că sectorul turistic a intrat pe făgașul normal, avem din ce în ce mai puține active în paragină și multe construcții noi. De aceea, administrația publică locală susține investițiile private cu implementarea unor proiecte europene de modernizare a infrastructurii în toate stațiunile. Încă de acum câțiva ani, am investit în modernizarea falezelor – zona ”La Steaguri din Neptun, faleza din Jupiter, vechea faleză a Mangaliei, scopul nostru fiind acela de a construi o faleză unică din Mangalia până în Olimp și de a susține, în continuare, investițiile private din sectorul turistic”, a mai explicat edilul Mangaliei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La ediţia din acest an vor prezenta oferte de turism firme de profil din țară, dar și din afara granițelor, precum: Albania, Austria, Bulgaria, India, Israel, Italia, Japonia, Republica Moldova, Palestina, Sri Lanka, Turcia etc.


Mangalia News, 15.11.2019. (Comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply