„Cerul de sub Pământ”. Se deschide cel mai mare Planetariu din România. Proiecțiile vor avea rezoluția 4K

0
1589

Cel mai mare planetariu din țară va fi inaugurat vineri, la Salina Slănic Prahova. „Supernova Planetarium” este un proiect inițiat de Asociația Astronomică Urania din București și Telescoape.ro. Investiția depășește 2 milioane de lei și a beneficiat inclusiv de fonduri europene.

Planetariul va fi instalat la 208 metri adâncime, iar inaugurarea lui marchează 50 de ani de la aselenizare.

„Cerul de sub Pământ” are cele mai mare dimensiuni din România, respectiv 16 metri diametru și cel mai luminos sistem de proiecție de rezoluție 4K, cu sursă de lumină laser (24.000 lumeni).

La Supernova Planetarium se vor realiza prezentări interactive de boltă cerească: galaxii, asteroizi, exoplanete, comete, constelații, nebuloase și planete. Turiștii pot participa deja la prezentări interactive ale constelațiilor și obiectelor de pe bolta cerească, respectiv să „navigheze” prin univers prin intermediul proiecțiilor fulldome (la 360°) ale sistemului laser 4K, de ultimă generație, instalat în planetariu, a declarat Dragoș Brașov, inițiatorul proiectului și președintele Asociației Astronomice Urania.

Turiștii care vor să participe la evenimentul de vineri, 19 iulie, pot vizita Surpernova Planetarium, pe baza unui bilet ce poate fi procurat de pe site-ul planetariu.ro. Pentru bucureșteni, organizatorii au pus la dispoziție un autocar ce va pleca la ora 10:00 din Piața Victoriei. 


Mangalia News, 16.07.2019.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply