Colegiul Economic Mangalia şi-a desemnat câştigătorii pentru Concursul judeţean plurilingvistic şi de creaţie artistică „CREO CREARE” [galerie FOTO]

0
1712

În data de 6 iunie 2019, începând cu ora 13.00, a avut loc la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic Mangalia expoziţia dedicată concursului judeţean plurilingvistic şi de creaţie artistică „Creo Creare,” ediţia a IV-a 2019, etapa preliminară.

La începutul lunii martie, s-a transmis elevilor tema concursului, iar aceştia s-au organizat în echipe de 3-5 membri. Pornind de la citatul lui Albert Einstein: „Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic,” elevii Colegiului au realizat o serie de proiecte constând dintr-un text (poezie sau eseu în limba engleză sau franceză) şi în corelaţie cu acesta un desen pe format A3, sau o partitură. Toate aceste lucrări au fost jurizate de cadre didactice de specialitate şi au fost expuse în cadrul expoziţiei.

Desenele şi textele au fost expuse, iar compoziţiile muzicale au fost audiate în cadrul evenimentului, câţiva dintre elevii participanţi având posibilitatea de a-şi prezenta lucrările. Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă degajată, fiind presărată de discuţii despre mesajul pe care autorii au vrut să-l transmită şi despre munca în echipă. Profesorii îndrumători au vorbit despre provocările pe care le-au depăşit pe parcursul derulării proiectului, mai ales că acest concurs de creaţie artistică era destinat în principiu filierei teoretice şi nu unui liceu tehnologic.

Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul DAMEN SHIPYARDS MANGALIA, care le-a oferit câştigătorilor premii, şi al doamnelor Cristina Gheorghe Tranca şi Delia Florea, care le-au dăruit elevilor cărţi interesante în limba română şi engleză.

Lucrările câştigătoare vor fi postate pe site-ul şcolii, alături de imnul propus pentru această ediţie a concursului. Felicitări câştigătorilor şi succes la etapa finală!

GALERIE FOTO:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Imnul ediţiei poate fi accesat aici: https://www.youtube.com/watch?v=FcZJb2zB7BU


Mangalia News, 06.06.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro