Marius Balan: Despre NICU COVACI, fratele nostru mai mare, sau despre o experiență minunată trăită de mine, grație Phoenix și Nicu Covaci

0
2629

Marius Balan: Despre NICU COVACI, fratele nostru mai mare.

❗Așadar, AMR DOAR 5 luni! DOAR 5 luni, doar 5 luni❗Can’t wait❗ Can’t wait! 

Stiu că suntem grăbiți și timpul este puțin pentru a citi tot ce se scrie pe rețelele sociale, însă merită să dați 5 minute pentru a citi despre o experiență minunată trăită de mine, grație Phoenix si Nicu Covaci.

Vă mărturisesc că nici acum nu pot sa cred că este adevărat, că vom avea concerte PHOENIX in Canada.

Mă întreabă mulți cum am reușit să îl convingem pe Nicu Covaci să vină cu Phoenix in Canada…

Sincer, nici eu nu știu cum, pentru că am incercat și acum trei ani, și acum doi ani și acum un an și jumătate și …nu a fost să fie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cine știe? Poate că așa a fost, să se alinieze astrele pentru 2019! Poate faptul că ne-am urcat în avion și am mers direct acasă la Nicu Covaci, in Spania, în decembrie 2018? Nu știu.

Și vă împărtășesc aici una dintre cele mai ziditoare experiențe de viață pe care le-am avut: Decembrie 2018, a doua zi de Crăciun, am ajuns… Emoții mari… Nicu Covaci era răcit cobză, venit după concertul de Crăciun de la Brașov, unde a urcat pe scenă tot răcit cobză.

Nicu ne-a primit acasă la el, la Moraira, in sudul Spaniei și aproape că ne-a obligat să rămânem la el, ne-a făcut ceaiuri, ne-a plimbat prin târg, ne-a făcut micul dejun, ne-a cântat la “ghitară” cum spune el la chitară, ne-a pus muzică și video Phoenix pe care nu le găsim pe YouTube și ne-a și spus multe lucruri de care nu citim în presă.

Ce să vă spun? Am plecat de la el de acasă și nu mă puteam opri să mă minunez: “Acesta este Nicu Covaci? Acest monstru sacru de care aveam sfială să mă apropii și pe care, după două zile, cred că îl voi simți tot timpul ca pe fratele meu mai mare? Da! Acesta este fratele nostru mai mare – Nicu Covaci, sau ”Sfântul Nicolae”, cum îl numesc apropiații!

Spune des: “Phoenix este condamnat să renască! Nu vreau decât ca Phoenix să continue!”

Nicu Covaci nu are nevoie de glorie, el este o legendă vie! Nicu Covaci a dat enorm românilor și culturii naționale și dorește românilor “Să-și îndrepte șira spinării și să învețe să spună NU”… Așa cum a spus el NU sistemului din care a fugit și pe care l-a înfruntat cu celebra fugă a Phoenix-ilor “înșurubați în boxele Marshal”.

L-am întrebat la un moment dat pe Nicu Covaci cum a compus “In umbra marelui URSS” și mi-a răspuns: “Dintr-o suflare!” Și îl cred, pentru că de fiecare data când ascult aceasta piesă simt ceva neobișnuit, ceva ce nu se poate simți decât “dintr-o suflare”, melodie la care toate sălile de spectacol se fac o mare de lumini. Și pentru că această melodie, cred eu, vorbește foarte mult despre despre Nicu Covaci.

Am avut, nici eu nu știu de ce, pentru că nu cred că merit asta, șansa și privilegiul de a-l cunoaște pe Nicu Covaci și să știți că avem undeva un frate mai mare, Nicu Covaci.

Revenind la concertele Phoenix in Canada, nu știu până la urmă ce a contat și chiar nu contează asta, ceea ce dar important este că PHOENIX va veni în Canada și îi mulțumesc lui Nicu Covaci și Phoenix pentru că au acceptat invitația noastră.

Si încă ceva și va spun asta cu mâna pe inimă: Am vrut să fiu la concertul aniversar de ziua lui Nicu Covaci “Phoenix and friends” din 19 aprilie, desfășurat la Quantic-Bucuresti, special pentru a vedea, auzi și trăi LIVE, alaturi de trupa PHOENIX de astăzi, un Phoenix renăscut, cu:
Nicu Covaci, chitară/voce,
Cristi Gram, chitară/voce,
Costin Adam, voce,
Vlady Sateanu, bass/voce,
Lavinia Sateanu, violon,
Hosu Flavius, tobe, alias “Mitraliera din Carpați”, care, la doar 18 ani, rupe tobele și este considerat unul dintre cei mai buni toboșari ai României!

Bref, pentru mine experiența Phoenix din 19 aprilie a însemnat ceva fantastic, din mai multe motive: in primul rând, pentru că eu știam PHOENIX din anii adolescentei, doar de pe viniluri și de pe benzile de magnetofon Kashtan și apoi am vrut să îi cunosc “Phoenix-ii” de azi ca oameni, ca artiști.

Am fost acolo într-o calitate dublă, de fan dar și promotor, ceea ce nu este neapărat simplu. Însă, pe undeva am fost ca Toma, sau ca Arghezi, “să pipăi, și să urlu: Este!”

Și vă spun cu mâna pe inimă: E S T E ! 
Este un Phoenix plin de viață, care sună bine de tot și pe care, când îl vezi și îl asculți live, îți dă fiori de “Mugur de fluier”.

Hai la concert!
🇨🇦❤️🇷🇴 PHOENIX Forever❤️Concert Phoenix in 🇨🇦
TORONTO 🇷🇴 MONTREAL🇨🇦
5/6 Octombrie
Ocazie unică de a avea LIVE o legendă a muzicii românești și pe NICU COVACI, stindardul Phoenix și al rockului românesc!
Rezervări BILETE.CA
FIE SĂ RENASCĂ!
Forever❤️PHOENIX❤️ Forever
Ne bucurăm să vă putem oferi, în curând, la Escu TV, o emisiune specială Phoenix!
Fie să renască!


MN: Cu mare drag, am publicat și noi, de-a lungul timpului, o serie de articole dedicate lui Nicu Covaci și Trupei PHOENIX. Vă invităm să le (re)vedeți aici.


Mangalia News, Sâmbătă, 11.05.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro