Trecem la ora de vară 2019. Schimbarea orei se face în această noapte!

0
1277

În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora. România trece la ora oficială de vară 2019, iar ceasurile se vor da înainte cu o oră. Astfel, ora 3:00 devine ora 4:00. Ziua de 31 martie va fi cea mai scurtă zi din anul 2019, având practic 23 de ore. În perioada orei de vară din 2019, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2019, vom reveni la ora de iarnă.

Ce se întâmplă cu orarul în transporturi

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 30/31 martie, la ora 3.00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 3.00, care devine ora 4.00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00 – 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 31 martie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De ce a fost introdusă ora de vară

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Americanul Benjamin Franklin a sugerat, în 1784, această metodă, într-o satiră, în care menţiona că s-ar realiza o economie de lumânări prin folosirea luminii de dimineaţă a soarelui. Ideea folosirii orei de vară este atribuită însă neozeelandezului George Vernon Hudson, entomologul care a susţinut că ar avea nevoie de mai multă lumină pentru a studia insectele şi a venit cu această idee în 1895.

Mai mult, pe digi24.ro/stiri/actualitate


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply