Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii! Pentru a patra oară!

0
1256

Cristina Neagu (30 de ani) a fost desemnată, pentru a patra oară în carieră, drept cea mai bună handbalistă a anului, potrivit Federației Internaționale de Handbal.

Handbalista din România este prima sportivă din istorie care reușește să primească titlul în patru ani diferiți: 2010, 2015, 2016 și 2018.

Interul stânga al naționalei României și al echipei CSM București a obținut, anul trecut, titlul de cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor, cu 110 goluri, fiind nominalizată și în echipăa ideală a competiției, cu toate că formația din capitala României a obținut doar locul 3.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, accidentându-se înaintea semifinalelor. Fără ea, tricolorele n-au reușit să câștige niciunul din ultimele două meciuri și au încheiat competiția din Franța pe locul 4.

Chiar și așa, Cristina Neagu a stabilit, la Europenele din 2018, un nou record. A devenit cea mai bună marcatoare din istoria competiției, cu 237 de goluri înscrise.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ianuarie, Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani.

Mai mult, pe greatnews.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply