Marea Lojă Națională din România organizează ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României”

0
1006

Marea Lojă Națională din România organizează ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României”.

Marea Lojă Națională din România, organizație neguvernamentală, de utilitate publică, în colaborare cu principalele institutii ale statului român, organizează ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul Romaniei”, în care se vor aborda teme importante și de actualitate pentru societatea românească.

Temele propuse dezbaterilor publice sunt:

1. Importanta preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. De la 1 ianuarie 2019, Romania preia, pentru prima oara de la momentul aderarii la UE, Presedintia Consiliului UE. O premiera care ofera oportunitatea unei proiectii nationale privind viitorul UE, dar si responsabilitati privind complicata situatie a UE, generata de Brexit, alegerile europarlamentare si negocierile privind Cadrul Financiar Multi-anual;

2. Promovarea capitalului si business-ului. Oamenii de afaceri romani, firmele romanesti reprezinta coloana vertebrala a economiei romanesti. Oportunitatile generate de integrarea in UE si patrunderea pe pietele occidentale implica, totodata, o atentie sporita privind situatia capitalului si mediului de afaceri romanesc;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Exodul de inteligenta, problema majora a Romaniei. Tara noastra este printre cele mai afectate de fluxul de emigratie. Milioane de romani au plecat, in ultimii 15 ani, pentru a studia sau munci in special in alte tari europene. Cat de grava este situatia si care sunt solutiile pentru a gestiona aceasta provocare majora, pe fondul scaderii natalitatii si a imbatranirii populatiei? Cum pot fi convinsi sa se intoarca acasa romanii plecati?

4. Locul si Rolul elitelor in conducerea statelor democratice. Societatile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora. Care sunt formele de implicare in societate a elitelor? Cum pot fi acestea recunoscute si in ce formula optima isi pot asuma rol activ in leadership-ul national?

5. Intelligence-ul, rol si necesitate in societatea moderna. Un stat puternic este protejat de structuri de intelligence eficiente si respectate, atat in tara, cat si in afara acesteia. Care este cadrul de functionare si cum pot fi imbunatatite conditiile de eficienta a acestora? Ce modele poate analiza Romania in acest context, in randul aliatilor sai din structuri similare ale statelor NATO si UE?

6. Importanta invatamantului dual profesional in dezvoltarea Romaniei moderne. Dezvoltarea economica si trendul investitiilor genereaza pentru Romania nevoia unor centre de invatamant dual profesional conectate la realitatile si dinamica acestor procese. Care sunt exemplele de bune practici existente la nivel national si cum pot fi preluate astfel de repere functionale in alte state membre UE?

Printre participantii invitati la dezbateri se vor numara personalitati din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic si politic. Prin acest ciclu de conferinte, societatea civila va putea contribui la clarificarea aspectelor insuficient explicate, intr-o perioada care genereaza nevoia de a contura o viziune unitara si coerenta privind dezvoltarea Romaniei.

Tematicile alese reprezinta repere ale interesului manifestat de mass-media si publicul larg, dar si resurse de dezvoltare pentru viitorul tarii noastre. Urmarind nevoia de normalitate si viziune strategica in abordarea unor astfel de repere, initiativa isi propune sa reuneasca lideri de opinie si exponenti ai zonelor de expertiza vizate, astfel incat proiectia rezultata sa ofere atat oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar si solutii pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situatiei reale ori ale solutiilor de care Romania are nevoie in aceasta perioada.


Mangalia News, 07.02.2019. (foto: Radu Bălănescu, Mare Maestru al MLNR).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply