Profesorii trebuie să îşi planifice concediile în vacanţele şcolare pe tot anul calendaristic şi nu pe anul şcolar, cum era până acum, prevede un ordin aflat în dezbatere

0
707

Profesorii trebuie să îşi planifice concediile în vacanţele şcolare pe tot anul calendaristic şi nu pe anul şcolar, cum era până acum, prevede un ordin aflat în dezbatere.

Ministerul Educaţiei supra-reglementează situaţia concediilor de odihnă ale profesorilor şi directorilor după ce mai multe confuzii s-au creat în ultimele zile. Potrivit unui proiect de Ordin de Ministru publicat în dezbatere publică, Ministerul obligă profesorii să solicite concediul de odihnă pentru întreg anul calendaristic şi nu pentru cel şcolar, cum era până în prezent. Menţionăm că şi până acum acest concediul de odihnă era posibil doar în vacanţe, aşa că aceste prevederi sunt doar întărite.

Documentul prevede următoarele:

“Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor;

Consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ va întreprinde măsurile necesare ca întregul personal de predare şi de conducere din cadrul unităţii de învăţământ să efectueze concediul de odihnă în perioada vacanţelor şcolare, cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfăşurarea examenelor naţionale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat;”

Concediul de odihnă al cadrelor didactice s-a efectuat și se efectuează în perioada vacanțelor, conform Ordinului 5559/2011. Noul ordin îl modifică pe acesta din urmă şi îl completează: noutatea pusă în dezbatere constă în mutarea programării de pe an școlar pe an calendaristic.

Ordinul reglementează și situațiile de rechemare din Concediul de Odihnă.

Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply