Sfântul Nicolae. Tradiții și obiceiuri, în ziua mult așteptată de copii

0
1670

Sfântul Nicolae este sărbătorit de creștinii ortodocși pe 6 decembrie. Aceasta este una dintre cele mai asteptate sărbători din an, pentru că atunci vine si Moș Nicolae.

Astfel, in seara de 5 spre 6 decembrie, copiii trebuie sa-si spele ghetutele, sa le dea cu crema si sa le aseze frumos langa usa, pentru a primi daruri de la Mos Nicolae.

Mosul are un dar si pentru copiii neascultatori: o nuielusa.

Traditia darurilor de Mos Nicolae porneste de la povestea a trei fete sarace care nu aveau zestre si urmau sa fie vandute de tatal lor unor barbati bogati. Aflandu-le suferinta, Sfantul Nicolae le-a aruncat, noaptea, pe geam, niste saculeti cu bani, care au cazut in ciorapii sau ghetele fetelor.

In noaptea de Sfantul Nicolae se spune ca cerurile se deschid si pentru putin timp el poate fi vazut stand in dreapta Domnului.

In aceasta zi, pe 6 decembrie, se spune ca incepe cu adevarat iarna, pentru ca Mosul isi scutura barba si incepe sa ninga. Se spune in popor ca daca in aceasta zi nu ninge inseamna ca Mos Nicolae a intinerit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In popor, se crede ca Nicolae apare pe un cal alb, tot referitor la prima zapada, si ca pazeste Soarele care incearca sa se furiseze pe langa el pentru a lasa oamenii fara caldura si lumina.

Sfantul Nicolae mai este cunoscut drept aparator al vaduvelor, dar si al corabierilor si al soldatilor.

In unele zone din tara, oamenii pun crengute de pomi fructiferi in apa langa icoane. Daca pana la Anul Nou acestea vor inflori, inseamna ca anul ce vine o sa fie roditor si cu bucurii, scrie ziare.com (sursa: ampress.ro).

 La mulți ani, mult noroc și sănătate, celor care poartă numele Sfântului Nicolae! 



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply