Clinicile RITMICO oferă EKG-uri gratuite pentru toți locuitorii orașului Constanța

    0
    2637

    Rețeaua Clinicile Ritmico deschide a patra clinică de cardiologie la Constanța. EKG-uri gratuite pentru toți locuitorii orașului.

    A patra unitate din rețeaua Clinicile RITMICO se deschide, începând cu luna decembrie, la Constanța. Clinica va oferi servicii complete de investigare și diagnostic cardiovascular, precum și programul de screening cardiac anunțat la nivel național de rețeua RITMICO: EKG gratuit pentru locuitorii orașului.

    În perioada 3 decembrie – 31 ianuarie 2019, constănțenii pot efectua această investigație doar în baza buletinului de identitate.

    Clinica RITMICO Constanța este situată pe strada Mircea cel Bătrân nr 148, are o suprafață de 100 de metri pătrați și trei cabinete medicale. De luni până vineri, în intervalul 9.00 – 18.00 vor fi disponibile toate tipurile de investigații pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, electrocardiogramă, monitorizare holter EKG, monitorizare holter TA și test de efort.

    Pacienții vor beneficia de expertiza unora dintre cei mai bine cotați medici din Constanța și București. Printre aceștia, profesor universitar doctor Elvira Craiu, fostă șefă a secției de cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Florian Stoian, dr. Nicoleta Onofrei, dr. Ion Oțel, dr. Luiza Lupașcu, dr. Filis Gafar, dr. Yucel Cihan, precum și dr. Mihaela Rugină, reputat medic cardiolog, membru al Societății Europene de Cardiologie. Consultațiile și investigațiile se vor putea face în baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021 9966.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    ”Peste 45.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu insuficiență cardiacă, iar mortalitatea datorată afecțiunilor cardiovasculare este de 60% la noi în țară. De aceea, la clinicile RITMICO punem accentul în mod deosebit pe prevenție. Am lansat un program de screening gratuit pentru afecțiunile cardiovasculare, în toate orașele în care deschidem clinici: EKG  – prima investigație care îți arată cum stai cu sănătatea inimii – gratuit pentru toți locuitorii orașului. Este important pentru noi ca tot mai mulți români să aibă acces la astfel de servicii” a declarat Iulian Pleșcan, Managerul General al Clinicilor RITMICO.

    Peste 1.200 de persoane au beneficiat deja de programul de screening gratuit inițiat de Clinicile RITMICO, la Giurgiu și Focșani. Dintre acestea, mai mult de un sfert (26,5%) au fost depistate cu afecțiuni cardiovasculare și au avut nevoie de investigații suplimentare. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni depistate se numără hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace și bolile ischemice. Acestea apar, în general, din cauza mai multor factori de risc cum ar fi dietele alimentare dezechilibrate, cu aport mare de sare, consumul băuturilor alcoolice, fumatul și sedentarismul. În plus, lipsa controalelor medicale duce la depistarea tardivă a acestor afecțiuni. De altfel, mulți dintre cei testați în cadrul screeningului se aflau la primul control cardiolgic și nu făcuseră niciodată o electrocardiogramă.

    Rețeaua Clinicile RITMICO face parte din planul de investiții al Spitalului Monza și Centrele de Excelență ARES. În urmatorii cinci ani vor fi investiti peste 4,5 milioane de euro în această rețea de clinici-butic, axată pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare. Până la finalul anului 2023 vor fi înființate cel puțin 30 de clinici în orașe mici și medii, unde accesul la investigații de specialitate este redus. După Giurgiu, București, Focșani și Constanța în 2018, urmează noi clinici la Buzău și Ploiești și alte orașe care vor fi anunțate pe parcurs. Investiția în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.


    Mangalia News, 06.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply