Pictorul Eugeniu Barău în filmul “Mesagerul”, TVR – Universul Credinţei [Foto/VIDEO]

    0
    4924
    Pictura Revolutia Romana

    Vă invităm să-l cunoașteți pe iconarul laic Eugeniu Barău, în filmul “Mesagerul”, din cadrul rubricii noastre “Chip și Asemănare”. Un reportaj realizat de jurnalista Cristina Andrei.

    Universul Credinţei, TVR, din 28 octombrie 2018, rubrica “Chip și Asemănare”, realizată de Cristina Andrei, cu pictorul Eugeniu Barău din Tulcea.

    Eugen Barău: Revolutia română.

       George Butunoiu: ”Aseara am vazut in casa unui prieten o pictura despre care as fi bagat mana in foc ca era facuta de Dubout, daca nu as fi observat acolo cateva lucruri care imi pareau ciudat de familiare. Dupa ce m-a lasat sa nu inteleg mare lucru din ceea ce vedeam acolo, prietenul meu mi-a explicat. Toate personajele sunt reale, casele si copacii la fel, apa si ce mai e pe acolo. Cladirea din prim-plan e fostul CAP din sat. Gardul si poarta din pictura erau gardul si poarta CAP-ului. Personajele sunt oamenii din sat, care in zilele de dupa Revolutie au furat tot ce se putea fura din CAP. In frunte cu politistul satului si cu nevasta aferenta, in centru, alaturi de popa, de vice si de aproape toti satenii, indiferent de pensie. Televizor, oi, cativa porci, usi, acoperis, ceainic, gard, niste vaci slabanoage, capita cu fan, mese, butoaie goale, roti de tractor, cosuri cu stiuleti, magari, cazane, tigle, caldari, curci, toate au fost pictate de tulcean, pana in cel mai mic detaliu. Si pe caine l-au luat. Poza pe care am pus-o trebuie marita la maximum, inainte de a o privi. Chiar si asa, nu se vad nici o zecime din detaliile relevante, care au fost facute de omul acela la un asemenea nivel de detaliu cum eu nu am mai vazut vreodata la o pictura in ulei. Nici macar la cele facute in penita. Ce se vede in spatele fustei verzi, langa omul cu televizorul, e acum un flacau de vreo douazeci si ceva de ani. Pictorul stie si cum il cheama. Cei doi batrani din coltul din stanga sunt parintii pictorului. Erau”.

       Mulțumim pentru tot, Maestre Eugeniu Barău 

      Jenică, dragule, coleg minunat, Artist Desăvârșit, îți mulțumesc pentru minunata revedere (virtuală), de după atâția ani…! Te așteptăm pe la noi, la Mangalia! (Tr.L).

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Mangalia News, 19.11.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply