INTERVIU despre ‘Centrul Steluțelor’ cu Maria Culescu, președinte fondator al Asociatiei M.A.M.E. [galerie Foto/VIDEO]

0
1460

   Doamna Maria Culescu, președinte fondator al Asociatiei M.A.M.E. ne-a acordat următorul Interviu despre ‘Centrul Steluțelor’:

    Povestiți-ne despre ‘Centrul Steluțelor’, stimată doamnă Maria Culescu. Spuneți-ne cum a pornit totul?

    Am înființat Asociația M.A.M.E. în urmă cu aproape 10 ani, pentru a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave pentru că și eu, la rândul meu, m-am confruntat cu această boală cumplită. Am trecut prin experiența unui bolnav de cancer, care la momentul respectiv, nu putea fi tratat în România și am decis să plec la o clinică din străinătate unde am urmat un tratament de radioterapie cyberknife. După ce m-am vindecat, mi-am dorit cu toată ființa mea să ofer și altora o șansă în plus la viață, așa cum am primit și eu.

    Astfel, de-a lungul timpului, am conceput și implementat alături de echipa mea proiecte și activități menite să îmbunătăţească calitatea vieţii pacienților cu boli grave. Intrând în contact cu acești copii și familiile lor, mi-am dat seama că pentru a facilita vindecarea în cazul unor afecţiuni grave, este foarte important ca pe lângă asigurarea serviciilor medicale, să îi fie tratate pacientului şi problemele de natură emoţională, relaţională şi materială pe care le creează specificul acestor boli. Pentru a suplini aceste nevoi, am înființat Centrul Steluțelor, un centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicala.

    De ce este nevoie de acest Centru și ce include el?

    La noi în țară, pacienților cu afecțiuni grave le sunt asigurate serviciile medicale, însă nu există niciun program național sau centru specializat care să le acopere celelalte nevoi care apar, în lupta cu o boală gravă, nevoi de natură emoțională, psihologică, socială, juridică, nutrițională, materială etc. În acest context, am înființat Centrul Steluțelor, în cadrul căruia oferim gratuit servicii complementare tratamentului medical copiilor cu boli cronice pe perioada dintre spitalizări, precum și în perioada de recuperare după o boală gravă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Copiii și părinții lor beneficiază de servicii de informare și îndrumare socio-medicală, asistență socială, consiliere psihologică individuală și de grup, consiliere medicală, consiliere nutrițională, consiliere juridică, ludoterapie, logopedie, ateliere de terapie emoțională, activități educative și de socializare, kinetoterapie, fizioterapie, ergoterapie, terapie multisenzorială si prin VR (Realitate Virtuala).  

   Cum pot beneficia cei în nevoie de suportul oferit la Centrul Steluțelor?

   Părinții copiilor bolnavi se pot adresa reprezentanților Asociației M.A.M.E. prin e-mail, la adresa [email protected], telefon: 021.315.01.89, sau direct, la sediul Centrului Steluțelor, situat în București, zona Piața Domenii. Aici vor fi preluați de colegele mele de la departametul de Management de Caz, care după întocmirea dosarului beneficiarului, vor elabora alături de specialiștii centrului un plan de intervenție. Se va urmări apoi respectarea planului până la îmbunătățirea calității vieții copilului atât pe plan fizic, cât și pe plan psiho-socio-emoțional.

   Ne puteți spune care este cea mai frumoasă experiență trăită la Centrul Steluțelor?

   Zi de zi, trăiesc un sentiment de profundă împlinire și mulțumire sufletească, văzând copiii care vin la Centrul Steluțelor și care, datorită efortului depus de întreaga echipă, au o șansă în plus la viață. Nicoleta este însă o fetiță care m-a impresionat foarte tare. A fost diagnosticată, încă de la vârsta de 2 luni, cu cancer la rinichi. Ea a suportat, in mod miraculos, numeroase cure de chimioterapie si radioterapie, timp de aproape 3 ani. Acum, se află in remisiune totală și vine la Centrul Steluțelor, unde beneficiază de consiliere psihologică și nutrițională, precum și de gimnastică de recuperare medicală. În ciuda dificultăților întâmpinate, Nicoleta are o personalitate puternică și este foarte optimistă. Visează că atunci când va fi mare să fie directoarea Centrului Steluțelor și să ajute și ea, la rândul ei, alți copiii bolnavi prin intermediul Asociației M.A.M.E.

   Cum se pot implica cei care doresc?

   Intervenţia noastră, a Asociației M.A.M.E., în viața copiilor bolnavi nu este una punctuală, ci se desfăşoară pe perioade lungi de timp. De aceea, sprijinul pe termen lung este foarte important. În ultima perioadă, un număr tot mai mare de părinți ne solicită includerea copiilor lor în programele de recuperare pe care le oferim.

   Avem nevoie de sprijinul celor din jur pentru ca, impreuna, sa ajutam cat mai multi copii sa invinga boala! Tocmai de aceea, am lansat de curând o campanie de strângere de fonduri, iar cei care doresc să ne sprijine pot face acest lucru în mai multe moduri:

 pot dona 2 euro prin SMS la 8844, trimițând textul “CURAJ”, pentru a da curaj unui copil grav bolnav să lupte, zi de zi, pentru viața lui!

– pot dona în contul Asociației M.A.M.E., deschis la Banca Transilvania, Cont RON: RO03 BTRL 0440 1205 N750 44XX

– pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit dacă reprezintă o firmă / companie care a înregistrat profit anul acesta, fără niciun cost pentru firma / compania lor (detalii aici: asociatiamame.com/activitate/directioneaza).

   De asemenea, oricine dorește, ne poate urmări activitatea pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/AsocMAME, pentru a fi la curent cu toate proiectele desfășurate, în care se pot implica în mod voluntar, precum și cu evenimentele caritabile pe care le organizăm și la care îi invităm să ne fie alături.

Despre Asociatia M.A.M.E.  Rezultate principale   Premii Obtinute

Vă mulțumim, doamnă Maria Culescu, pentru acest prim interviu și vă dorim sănătate deplină și multe bucurii, pe măsura faptelor admirabile pe care le realizați pentru copiii care au nevoie de Centrul Steluțelor! Felicitări, Andreea Constantin, Liliana Pintilie și tuturor voluntarilor care sprijină Asociația M.A.M.E.! Ținem aproape, indiferent de distanța geografică dintre noi și sprijinim cu mare drag asemenea inițiative minunate.


Mangalia News, Luni, 27 august 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply