Timişoara, primul oraş din România cu transport în comun pe apă. Au început să circule vaporaşele cu pasageri pe Bega [FOTO/VIDEO]

0
1380

Timişoara, primul oraş din România cu transport în comun pe apă. (Foto: Şt.Both).

La doi ani de la achiziţionarea vaporaşelor, timp în care ambarcaţiunile au stat mai mai mult pe uscat, a început transportul pasagerilor pe Bega.

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Navală Română a autorizat, în urmă cu două zile, Societatea de Transport Public Timişoara (fostul RATT), să efectueze transport de persoane pe canalul Bega. Aşa se face că de Ziua Timişoarei, ambarcaţiunile achiziţionate de Primăria Timişoara au început să circule cu pasageri, pe canalul Bega.

Primul vaporeto, “Savoya” a plecat, la ora 11.00, din staţia “Catedrala Mitropolitană” aflată la piciorul podului Episcopiei.  

Viteza maximă este de 12 kilometri pe oră

Nicola Constantin, căpitanul de pe “Savoya” a lucrat aproape 40 de ani pe Dunăre. De anul trecut a fost angajat de STPT.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Am lucrat pe toate tipurile de nave, comerciale, de marfă, transport pasageri. Am mers din marea Nordului până la Constanţa. Aşa că am ceva experienţă. Pe Bega e mult mai uşor. Navele sunt foarte bune, uşor manevrabile. E un catamaran dotat cu două motoare de 44 kw, suficient pentru viteza cu care se merge. Oricum, pe canal, cu mai mult de 12 kilometri pe oră nu putem să mergem. Vaporaşele sunt dotate cu toaletă, aer condiţionat, camere de luat vederi. Anul trecut am făcut probe, am pregătit echipajele. Fiecare ştie ce are de făcut”, a declarat Nicola Constantin.

Citeste mai mult: adev.ro/pcvrzg


Mangalia News, Luni, 6 august 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply