Forțele pentru Operații Speciale au desfășurat un exercițiu integrator cu trupe în teren la Mangalia

0
1217

Luptătorii din Forțele pentru Operații Speciale continuă să se antreneze!

În această perioadă s-a desfășurat exercițiul integrator cu trupe în teren din cadrul cursului de calificare pentru operatorii de Forțele pentru Operații Speciale, organizat și condus de instructorii Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale, împreună cu militari din cadrul Grupului 10 Forțe Speciale al SUA.

Modulul de luptă urbană, ultima parte a cursului, s-a desfășurat la Mangalia, timp de mai multe săptămâni, și a urmărit verificarea deprinderilor cursanților de a executa o acțiune în mediul urban, întrebuințând platformele aeriene (elicoptere), pentru infiltrare și sprijin.

”Forțele speciale rămân un instrument strategic foarte valoros, care poate fi întrebuințat pentru ”acțiuni chirurgicale”, pe întreg spectrul acțiunii militare, dar mai ales în contextul conflictelor de tip hibrid, generate de actualul mediu de securitate. Pregătirea acestora este la fel de importantă ca dotarea cu echipamente și tehnică specifice.

Eficiența lor este strâns legată de capacitatea de adaptare și interoperabilitate, în mod deosebit cu structurile de informații militare și celelate capabilități de nișă, precum și de cea a atributelor esențiale de integrare și coordonare cu celelalte structuri aliate sau partenere. Astăzi au demonstrat că au depășit barierele psihice și fizice și că au mentalul pregătit pentru a face față evaluărilor de final de curs și pentru a se integra în familia forțelor speciale!”, a subliniat, la finalul cursului, generalul Nicolae Ciucă, care a fost prezent la această activitate. 

(sursa: facebook.com/AR.ArmataRomaniei).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply