Uniunea Europeană simplifică procedurile de acordare a fondurilor UE

0
824

Beneficiarii de fonduri europene, inclusiv din România, vor parcurge proceduri mai simple pentru atragerea banilor UE, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene, adoptate recent de Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, transmis vineri StartupCafe.ro, propunerea de revizuire a regulilor în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, recent adoptată de Parlamentul European, are ca scop reducerea la jumătate a numărului de reglementări actuale, în paralel cu simplificarea și clarificarea acestora în vederea aplicării la toate nivelele.

În termeni practici, acest lucru va avea ca rezultat o mai mare flexibilitate, mai puține formalități, precum și facilitarea sinergiilor cu Planul Juncker – afirmă CE.

“Simplificarea regulilor referitoare la obținerea de fonduri europene a fost o prioritate pentru mine încă din prima zi de mandat, atât în ceea ce privește perioada actuală de programare, 2014 – 2020, cât și în ceea ce privește politica de coeziune post-2020. Obiectivul nostru prin această propunere este să venim în sprijinul autorităților locale și beneficiarilor de fonduri, în special al IMM-urilor”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Principalele schimbări ale regulilor, care vor intra în vigoare de la finalul lunii iulie 2018, se referă la:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • creșterea oportunităților de combinare a Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul principal al Planului Juncker, cu fondurile politicii de coeziune: nu va mai fi nevoie de cofinanțare națională, când acestea din urmă vor fi investite într-un proiect cu sprijin FEIS și va fi posibilă acoperirea primei tranșe de capital de risc;
  • reducerea formalităților de îndeplinit de beneficiarii de fonduri: aceștia vor putea obține mult mai ușor rambursarea cheltuielilor din partea UE.

Mai mult, pe startupcafe.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply