Nu au găsit sudori la Cluj, aşa că i-au adus tocmai din Vietnam!

0
1153

Firmele clujene se confruntă cu dificultăţi tot mai mari în a-şi găsi personal calificat, când este vorba despre meserii tot mai puţin căutate de tineri, ca sudori sau lăcătuşi, aşa că unele companii sunt nevoite să aducă muncitori străini. Este şi cazul firmei de construcţii metalice Gormet, care la începutul acestui an a adus, prin intermediul unei agenţii de recrutare, 48 de muncitori, tocmai din Vietnam.

Reprezentanții companiei spun că au încercat timp de aproape doi ani să găsească personal calificat pentru posturile vacante din fabrică, dar fără succes. Așa au ajuns la una dintre cele mai mari agenții de recrutare de personal, care a venit cu soluția recrutării muncitorilor vietnamezi. Procesul de recrutare nu a fost deloc simplu, însă după circa trei luni cei 48 de vietnamezi au primit vizele și permisele de muncă necesare, așa că la finalul lunii ianuarie au zburat către România. La Cluj au beneficiat de training-uri și de susținerea și îndrumarea continuă a colegilor lor români.

”În cele trei luni de când lucrez alături de ei pot spune că sunt oameni harnici și dornici să învețe. Au venit cu cunoștințe pe plan profesional destul de bune. Sigur a trebuit să lucrăm foarte mult în echipă cu colegii români pentru a-i ajuta să se adapteze la produsele pe care le realizăm noi. Evoluția lor a fost neașteptat de bună și aceasta și deoarece colegii români au fost dornici să îi învețe. Am încercat să creăm o familie aici pentru ei, să îi facem să se simtă acasă și să mai uite de dorul de țară ”, explică Ștefan Săcăcean, supervizor producție la Gormet.

Mai mult pe transilvaniareporter.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply