Anunț important de la ANAF pentru toți contribuabilii. Se simplifică procedurile

0
1638

Ministerul de Finanțe a anunțat că veniturile se pot declara și online, iar formularul unic calculează automat impozitul pe care contribuabilul trebuie să-l plătească.  

Persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri le pot declara online, începând de miercuri, prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaraţiei Unice disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV), informează Ministerul Finanţelor Publice.

Formularul calculează automat cuantumul impozitelor şi contribuţiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat şi poate fi accesat pe portalul ANAF în secţiunea ”Spaţiul Privat Virtual” (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declaraţii. Serviciul electronic Spaţiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanţelor Publice, iar înregistrarea se poate face online.

“În acest sens, MFP a transmis prin poştă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conţine toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situaţia fiscală personală şi se pot primi sau transmite o serie de documente, declaraţii fiscale şi alte informaţii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa şi semna şi de deţinătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro, arată Ministerul Finanţelor.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spune că acțiunea se înscrie în campania de trecere de la hârtie la sistemul electronic. „Vreau să eficientizez activitatea ANAF, vreau să reduc birocraţia fiscală şi să încurajez trecerea de la hârtie la mediul electronic online”, a declarat Teodorovici. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în evz.ro, 17.05.2018.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply