Te crucești! Cireșe cu coajă toxică, în magazinele din România!

0
1051

CT100.ro: În magazinele din România au apărut cireșele. La prețuri exorbitante, de 110 lei pe kilogram.

Problema cea mai mare nu este însă prețul, ci faptul că sunt periculoase pentru consum. Chiar comercianții ne anunță să nu mâncăm coaja, pentru că este tratată cu Imazilil și Thiabendazole.

„Coaja nu se recomandă pentru consum”, scrie clar pe etichetă.

Acest lucru l-a făcut să reclame, retoric, pe directorul ANPC, Paul Anghel:

„Ce poți sa mai mănânci de la o cireașă?”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Și citricele sunt stropite cu aceleași substanțe, dar parcă la portocale, de exemplu, lucrurile stau altfel decât la cireșe.

Cireșe despre care vorbim sunt produse în Turcia. IMAZILIL si THIABENDAZOL sunt fungicide utilizate pe scara larga de turci in productia de portocale si alte citrice, insa recent, acestia au inceput sa le foloseasca si pe capsuni si cirese. Daca in cazul citricelor principalul sfat impotriva acestor pesticide este sa evitam consumul cojilor, la cirese acest lucru este imposibil, si chiar spalarea acestora nu indeparteaza pericolul, deoarece substantele patrund adanc in coaja fructului.

“Fructele şi legumele stropite cu aceste pesticide nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte”, spune Paul Anghel, directorul general al ANPC, adăugând că legislaţia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură. Directorul ANPC afirmă că ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă.

THIABENDAZOL sau E 233 este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirmă Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Citiți mai mult aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply