Gabriela Apostu: APEL – Să nu cădem în capcana întinsă! (OPINII CIVICE)

0
2959

”Spun doar atît: Să nu cădem în capcana întinsă! Suntem trei instituții școlare implicate în poveste. Ideea de e ne călca pe gît unii pe alții este cea dorită.

Oameni deosebiți sunt și la Școala 5, și la Liceul tehnologic “Ion Bănescu”, și la Colegiul Economic. Sufletele sunt frumoase, și-n pieptul elevului Scolii 5, și-n pieptul elevului de la Economic, și-n cel de la Bănescu. Ideea este ca noi, cei implicați, să nu ne dăm palme peste bot, spre fericirea unora. Să nu credeți că nu au anticipat reacțiile, mai ales cele emoționale. Asta este și ideea. “Zăpăcește-i de cap, fă-i să se scuipe!” 

Dragi colegi de la Bănescu, să nu vă supărați pe noi. Noi toți suntem cetățenii acestui oraș și așa trebuie să rămînem. Nu este prima dată (și nu va fi nici ultima dată) cînd sloganul “Divide et impera” este utilizat de cei care ne conduc. Îmi doresc măcar să presupun la maniera firavă că există dincolo de toate, intenția bună, în ceea ce privește calitatea învătămîntului din Mangalia, dorința ca orașul acesta să prospere, dar deocamdată mă împiedică realitatea absolut nefericită.

Și totuși, dragi colegi și elevi, ar fi grozav dacă am fi echipa aceea grozavă pe care ne-o dorim, mai ales în rîndul celor care ne conduc orașul. Noi putem fi.

Later Edit: O elevă de la “Ion Bănescu, mi-a scris revoltată (și pe bună dreptate) că, într-o clădire similară celei în care vor să ne mute pe noi, cei de la Colegiul Economic, învață și ea și că-i nedrept că abia acum se aud voci care reclamă starea acelor clădiri. Zice bine fata asta, domnule profesor Mihai Sorin? Așa este?”

Gabriela Apostu, cadru didactic la Colegiul Economic Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, Vineri, 20.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply