Sindicatul Liber Navalistul DMHI:
Domnule ministru, asistăm neputincioși la un exod generalizat al forței de muncă superior calificată?

0
2467

Catre: Ministerul Economiei,

In atentia: domnului Ministru al Economiei Dănut Andrușcă,

Domnule Ministru,

Subscrisele, Sindicatul Liber Navalistul si Federatia Sindicatelor Libere din Romania, reprezentand un numar de aproximativ 5000 de membri, va solicitam respectuos, avand in vedere faptul ca astazi 7.03.2018, urma sa ne comunicati rezultatul negocierilor cu DSME si grupul Damen cu privire la vanzarea pachetului majoritar de actiuni al DMHI SA, sa ne transmiteti concluziile acestora.

Va reamintim ca, potrivit informatiilor pe care dvs ni le-ati furnizat, astazi 07.03.2018, se implineste termenul in care statul roman este obligat a exprima optiunea sa cu privire la dreptul de preemptiune la achizitionarea actiunilor detinute de DSME Coreea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mentionam ca, asa cum v-am adus la cunostinta personal, la intalnirea din data de 16.02.2018, situatia santierului se agraveaza cu fiecare zi de intarziere in a cunoaste ceea ce ne rezerva viitorul. Starea de confuzie, cauzata in parte si de atitudinea Guvernului Romaniei, prin faptul ca nu transmite niciun fel de informatie pe nicio cale, cu privire la aceste aspecte, face ca tensiunea in randul membrilor nostri sa creasca.

Asistam neputinciosi in acest moment la un exod generalizat al fortei de munca superior calificata, fapt ce va determina, pentru orice nou investitor, dificultati majore in a indeplini chiar si un plan de afaceri mai putin optimist. 

In conditiile in care, incepand cu luna octombrie 2017, statul roman a inteles sa agraveze ingrijorarile membrilor nostri cu privire la viitorul acestui santier, mai ales avand in vedere lipsa de informatii coerente si concrete, va informam ca analizam cu seriozitate posibilitatea de a organiza un protest masiv, in perioada imediat urmatoare, la sediul Ministerului Economiei.

Suntem nevoiti a apela la aceasta metoda de a ne exprima nemultumirea si ingrijorarea fata de locurile de munca din acest santier, fata de viitorul familiilor noastre, in speranta ca poate astfel veti actiona cu mai multa fermitate si coerenta in a incheia in cel mai scurt timp aceasta epopee.

(Sindicatul Liber Navalistul si Federatia Sindicatelor Libere din Romania, 07.03.2018).


Mangalia News, Miercuri, 7 martie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply