Surse apropiate negocierilor: ”Olandezii de la Damen vor prelua curând misiunea de a redresa Șantierul Naval Mangalia!”

0
3698

Editia de Sud: Negocierile purtate în cadrul Ministerului Economiei pe marginea preluării pachetului majoritar de acțiuni ale Șantierului Naval Mangalia se apropie de sfârșit. Astfel, cei care au rămas în cărți și care vor avea și câștig de cauză se pare că sunt olandezii de la Damen. 

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru „Ediția de Sud” că întâlnirea de ieri de la Ministerul Economiei cu ambasadorul Italiei și reprezentanții Fincantieri nu se va concretiza într-un parteneriat, întrucât investitorii erau interesați mai mult de obținerea contractului privind construirea corvetelor.

Pe de altă parte, negocierile cu olandezii de la Damen durează de câteva luni și s-ar fi pierdut timp prețios dacă s-ar fi pornit de la zero și cu italienii de la Fincantieri. 

Astăzi, reprezentanții Șantierului Naval Mangalia au comunicat coreenilor că data de 7 martie nu reprezintă termenul-limită până la care statul româm să-și exercite dreptul de preemțiune.

În același timp, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă se menține ferm pe poziție și nu admite altă variantă decât aceea ca statul român să dețină pachetul majoritar de 51%, iar olandezii de la Damen, 49%.

Astfel, în prezent, mingea se află la olandezi, care, în perioada imediat următoare vor lucra la procedura de transfer a 2 procente statului român, pentru ca acesta din urmă să dețină controlul asupra Șantierului Naval Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vom reveni. (editiadesud.ro, 07.03.2018).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply