ȘUBEREK CUM NUMAI ÎN DOBROGEA SE FACE!

0
8768

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20

Constanța Gastronomică: Cei mai mulţi dintre noi, probabil că asociază șuberek-ul cu vacanţele la mare, întrucât este o plăcintă tradiţională tătărească, îi este asociată şi originea turcească. În România, este preparată în special de comunităţile de tătari şi turci stabilite în zona Dobrogei.

Aluatul este făcut cu o foaie simplă de aluat, frământată manual şi umplută cu brânză sau carne (de vită ori oaie). Se spune că în timp ce frământă aluatul, femeile tătare fredonează cântece de dragoste pentru soţul lor, pentru a ieşi mai bună plăcinta.

La umplutura cu carne se pune multă ceapă pentru gust intens şi condimente. Foaia se întinde în mod tradiţional cu o vergea mai scurtă decât cea pentru aluaturi normale, semn că suberek-ul este atât de popular încât tătarii îi dedică o unealtă specială. În perioada Ramadanului, aceste plăcinte sunt foarte populare, mai ales cele cu carne.

TIMPI DE PREPARARE:

Timp de gatire: 15 min.
Gata in: 15 min.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

INGREDIENTE:

  • piper
  • unt topit
  • 2 oua, plus un galbenus
  • 100 g cascaval ras
  • 400 g branza feta
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pachet foi de placinta
  • un pic de lapte.

MOD DE PREPARARE:

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală pentru șuberek cu brânză:

1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat, se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează, pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute, până devin aurii.

Sursa: facebook.com/constantagastronomica


Mangalia News, Joi, 1 februarie 2018.piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply