Număr mare de urgențe la Spitalul Mangalia, în perioada sărbătorilor de Paște și 1 Mai

0
680
Câteva sute de persoane s-au prezentat la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Mangalia, în perioada sărbătorilor de Paște și 1 Mai, cu mai multe tipuri de afecțiuni. Astfel, în perioada 1-7 mai, la unitatea medicală din sudul litoralului s-au înregistrat aproape 500 de pacienți, dintre care peste 70 au fost minori.
Patologiile au fost diverse, printre simptomatologii fiind stări febrile, sindrom diareic, vertij, AVC, insuficiențe respiratorii, cardiace, infarct miocardic sau agitații psihomotorii, cauzate de abuzul de alcool. Conform declarațiilor reprezentanților spitalului, numai în ultimele 24 de ore, la CPU Mangalia s-au prezentat aproape 100 de pacienți adulți, cu patologii asociate consumului de alcool sau meselor copioase de sărbătorile pascale, dar și cu alte afecțiuni cronice. Cele mai grave cazuri, atât în rândul copiilor, cât și al adulților au fost transferate către Spitalul Județean de Urgență Constanța.
„Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Mangalia a fost foarte solicitat în această perioadă, iar cadrele noastre medicale au îngrijit fiecare pacient în parte, conform protocoalelor medicale specifice. Din păcate, am avut și un pacient în stop cardio-respirator pentru care nu s-a mai putut face nimic, dar și o naștere asistată de medicii din Urgența spitalului”, au declarat reprezentanți din conducerea unității sanitare.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply