CONSTANȚA – Circuit turistic subacvatic pentru admirarea vestigiilor arheologice

0
1086

Un nou proiect turistic va permite celor interesaţi efectuarea de scufundări de agrement la vestigiile din patrimoniul subacvatic marin din România şi Bulgaria.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină din Constanţa se va ocupa de realizarea proiectului, care va deveni funcţional abia din vara anului 2019, spune managerul institutului, Glicherie Caraivan: „Am descoperit epavele, le-am făcut publice și practic acum producem, în baza a ceea ce știam, un pachet turistic pe care, prin agențiile de turism, vrem să-l oferim clienților care sunt interesați de acest turism de aventură“.

Pentru sezonul rece, este nevoie de un grad superior de licențiere – inițiere pentru astfel de activități de agrement, mai spune managerul Institului Național de Cercetare – Dezvoltare Marină. Și asta deoarece scufundarea în sine este supusă unor pericole, dacă nu este stăpânită la perfecție, a mai explicat specialistul.

„Am stabilit patru rute turistice, de-a lungul țărmului românesc și bulgar: ruta epavelor, ruta cetăților și artefactelor submerse, ruta muzeelor și o rută dedicată zonelor submarine protejate“, a mai dezvăluit Glicherie Caraivan.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Până în 2019, şi legislaţia din domeniu trebuie pusă în acord.

Pentru acest proiect, Institutul de Cercetare – Dezvoltare Marină din Constanţa a invitat la discuţii atât Poliţia de Patrimoniu, cât şi Garda de Coastă, pentru că multe dintre epave sunt considerate situri arheologice sau chiar morminte.

radioconstanta.roUn material realizat de Carmen SECUIU.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply