Educație preșcolară la Grădinița Estivală deschisă de Organizația ‘Salvați Copiii’ la Mangalia

0
1355

În perioada 10 iulie-1septembrie 2017, la Mangalia, pentru 20 de copii din comunitatea defavorizată, a funcționat Grădinița Estivală.  Organizația ‘Salvați Copiii’ a inițiat acest program pentru a facilita creșterea accesului la școală, dar și pentru a preveni abandonul școlar pe termen lung al copiilor proveniți din medii vulnerabile socio-economic.

Grădinița Estivală Mangalia se alătură celor 30 de grădinițe deschise de Salvați Copiii în București și județele Dâmbovița, Constanța, Timiș, Hunedoara, Olt, Brașov, Călărași, Iași, Cluj, Mureș, Caraș Severin, Dolj, Vrancea, Neamț, Teleorman, Giurgiu.

Prin acest program național,  au primit suport educațional și material  peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 6/7 ani, care nu au mai fost înscriși în sistemul educațional sau care au avut o frecvență sporadică în anul școlar 2016-2017.

Experiențele anterioare ale Organizației “Salvați Copiii” arată că participarea la două luni de grădiniță pe timpul verii a generat un impact pozitiv semnificativ pentru retenția în școală a copiilor din grupurile vulnerabile. De-a lungul anilor, peste 6.300 de copii au fost înscriși în grupe de grădinițe estivale, iar peste 3.000 de părinți au beneficiat de consiliere și suport material.

,,Pentru cei mai mulţi copii, grădiniţa reprezintă primul contact cu restul lumii, cu universul extrafamilial, cea mai bună ocazie de a învăţa să socializeze şi să se pregătească emoţional, social şi cognitiv pentru restul vieţii. Din nefericire, nu toţi micuţii au această şansă, şi niciodată din vina lor. Privat de educaţie, copilului i se ia şansa unui viitor decent. Prin acest program, an de an, “Salvați Copiii” oferă acestor preșcolari prețiosul dar al educației, le dă aripi să zboare către o viață mai bună.” –

Carmen Faliboga-Andrei, Organizația ‘Salvați Copiii’.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 03.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply