Porturi turistice, centre de salvamar şi centre balneare cu bani de la Guvern, pe litoralul Mării Negre

0
856

Milioane de euro va investi Ministerul Turismului în perioada următoare, pe litoralul românesc. Cel puţin aşa se laudă Guvernul acum. Executivul a adoptat, la sfârşitul săptămânii trecute, Master-Planul investiţiilor în turism, care prevede dezvoltarea comunităţilor locale din zonele cu potenţial turistic.

Actul normativ prevede activităţi majore în domeniul turismului: dezvoltarea turismului de sănătate, a domeniului schiabil, a infrastructurii turistice de agrement dar şi dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, a infrastructurii turistice de-a lungul Dunării şi cea din zona montană înaltă şi, nu în ultimul rând, extinderea infrastructurii de vizitare din ariile naturale protejate, altele decât cele din zona montană.

Astfel, contribuţia financiară a Ministerului Turismului în investiţii variază în funcţie de nivelul de importanţă. Pentru investiţiile de importanţă națională, toţi banii vor veni de la minister. Se va amenaja astfel un domeniu schiabil de peste 100 km, în Munţii Făgăraş, unde sunt în jur de 200 de zile cu zăpadă pe an, dar şi un miniport/port de agrement în oraşul Sulina, din judeţul Tulcea, şi portul de agrement Diamant Port, din Constanţa.

Diamant Port, la Constanţa

Cititi continuarea in CugetLiber.ro, Luni, 7 august 2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply