Sala de sport de la Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” din Mangalia. Cum mai merg lucrările pe șantier? Galerie FOTO

0
4928

SALA DE SPORT CU TRIBUNA DE 180 DE LOCURI, DE LA SCOALA GIMNAZIALA “SFANTUL ANDREI” DIN MANGALIA. SANTIERUL, DE LA DEBUTUL LUCRARII PANA IN PREZENT.

La sfarsitul lunii martie 2017, pe vechiul teren de sport cu platforma betonata din curtea Scolii Gimnaziale Nr.2 “Sfantul Andrei”, de pe strada Theofil Sauciuc Saveanu din Mangalia, in baza Autorizatiei de constructie Nr. 519, din data de 03.11.2016, emisa de Primaria Municipiului Mangalia, au inceput lucrarile de constructie a unei sali de sport cu tribune de 180 de locuri.

Prezentarea lucrarii:
Investitor: COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII, C.N.I.-S.A;
Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) a Municipiului Mangalia;
Proiectant General: S.C. TRANSCOM CARAIMAN SRL, Slatina
Constructor: S.C. SCADT S.A. Slatina, jud.OLT;
Inceperea lucrarilor: martie 2017;
Termen de executie: 12 luni.

Prin Ordonanta Guvernului OG nr. 25/2001 s-a infiintat Compania Nationala de Investitii, in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
De la infiintare, C.N.I.-S.A. deruleaza Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Din acest Program fac parte mai multe subprograme, prin care se realizeaza:
– sali de sport;
– bazine de inot;
– complexe sportive;
– asezaminte culturale;
– patinoare artificiale;
– sali de cinema;
– institutii de invatamant superior, lucrari de prima urgenta s.a.

Asadar, Sala de sport cu tribuna de 180 de locuri, din curtea Scolii Gimnaziale “Sfantul Andrei”, apartine unui subprogram care face parte din Programul National de Constructii de Interes Public sau Social.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 26.07.2017, am facut o vizita pe santierul de pe strada TS Saveanu.
Cu amabilitate, domnul inginer Gheorghe Marian, seful Punctului de Lucru, mi-a permis accesul in perimetrul santierului si mi-a aprobat sa fac cateva poze. De la domnul ing. Gheorghe Marian am aflat ca S.C. SCADT. S.A. din Slatina, judetul OLT, constructorul acestui obiectiv, are ca domeniu de activitate Constructii civile si industriale.

La inceput, domnia sa a crezut ca sunt un oficial al Primariei Mangalia! Dupa ce am facut cunostinta si a aflat ca intentionez sa fac un fotoreportaj pentru ziarul online Mangalia News, mi-a spus ca societatea lor a mai executat o sala de sport, dupa acelasi proiect, in comuna Runcu, sat Bilta, pentru Liceul Tehnologic “Constantin Sandru”. Acolo, insa, comparativ cu Mangalia, primarul comunei vizita zilnic punctul de lucru, pentru a vedea stadiul lucrarilor.

“La Mangalia, de cand am inceput lucrarile, de la sfarsitul lunii martie si pana acum, nu ne-a vizitat nici primarul, nici viceprimarul si nici un alt angajat din primarie! Vazandu-va in poarta santierului, am crezut ca sunteti un oficial de la primarie”, mi-a spus domnul inginer Marian Gheorghe.

[Comuna Runcu din judetul Gorj avea o populatie de 5.311 locuitori, conform recensamantului din anul 2011. Primarul comunei, din anul 2008, este domnul Grigore Adi Campeanu (PSD). Municipiul Mangalia, avea o populatie de 36.364 locuitori, conform recensamantului din acelasi an, primar fiind, din anul 2012, domnul Cristian Radu (PNL).]

La Mangalia nu sunt bani pentru o floare sau pentru intretinerea gazonului pe care, de 5 ani, in fiecare vara il parjoleste soarele, dar nu se gaseste nici timp pentru inspectarea unui obiectiv important pentru comunitate? Hai, poate ca nu Primarul sau viceprimarul, dar nici sefii de servicii sau directorii de departamente nu au timp? Unii reprezentanti ai urbei de prin alte parti se duc zilnic peste constructori, iar la Mangalia, in aproape 5 luni, nu s-au gasit cateva minute, pentru o vizita! Chiar nu-i nimeni curios din Primaria Mangalia sa vada ce se face in curtea Scolii Gimnaziale “Sfantul Andrei”? Poate ne da cineva si-un raspuns oficial.

“Omul sfinteste locul!”

Nota: Multumesc domnului inginer Gheorghe Marian, pentru inlesnirea realizarii acestui foto-reportaj!

In această imagine este proiectul 3D al viitoarei Sali de sport cu 180 de locuri din Mangalia.

In următoarele fotografii, Salile de sport cu 180 de locuri din localitatea Bucecea, judetul Botosani (la final) și cea de la Runcu, judetul Gorj, cu 200 de locuri (în lucru):


Surse de documentare:

Site-urile: “Program national de constructii de interes public sau social”; August 2011/ Trabelsy Blog.”; “Comuna Runcu-Wikipedia”; Municipiul Mangalia-Wikipedia”; “Sala sport Runcu”; “Incep lucrarile de constructie a salii de sport de la Scoala nr. 2 din Mangalia, Mangalia News, 25.11.2016″.

Marin Tanase, corespondent Mangalia News, documentarist.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply