Google ofera 30.000 de dolari pentru profesorii din Romania care predau informatica in gimnaziu

0
879
astratex.ro

Compania Google a anuntat ca sprijina profesorii de informatica din Romania, acordand un grant in valoare de 30.000 de dolari, in cadrul proiectului InfoGim, pentru dezvoltarea invatamantului de profil.

Astfel, Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania (UPIR) a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google pentru crearea unei comunitati online dedicata profesorilor care predau informatica la gimnaziu, conform unui comunicat de presa trimis de Google.

Proiectul InfoGim isi propune o mai buna pregatire a profesorilor de informatica si imbunatatirea calitatii orelor de profil, iar mediul rural va fi cel vizat, in primul rand.
“Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi si contributori unde se vor regasi si vor fi dezvoltate resurse de predare si invatare. Pe acest portal se vor inscrie toti doritorii care vor sa beneficieze, dar sa si contribuie cu lucrari ce sunt utile la clasa, pe principiul “sharing”, asa cum se intampla in retelele de socializare.
Alaturi de acesta va exista un program de mentoring si training, prin care se vor organiza seminarii in diverse localitati din tara. Mai mult, comunitatea va avea si un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispozitie materiale utile, teste, exemple, demonstratii, probleme rezolvate”, mentioneaza sursa citata.
Proiectul InfoGim va demara in luna septembrie 2017. (portalinvatamant.ro)piese-auto-mangalia.roLeave a Reply