Contract inedit. Cât cheltuie Primăria Mangalia vara aceasta pentru salvamari

0
1548

REPLICA de Constanta: Primăria Mangalia a atribuit contractul pentru serviciile de salvamar care vor prestate vara aceasta în staţiunile din sudul litoralului printr-o procedură pe care SEAP nu o recunoaşte, după cum avea să motiveze chiar şi autoritatea contractantă. Numele firmei câştigătoare nu este o surpriză, aceasta prestând servicii similare de circa un deceniu, de multe ori neplătită la timp de primăriile care o angajează. Chiar şi aşa, firma are o rată impresionantă de profit, care reprezintă aproape o treime din cifra totală de afaceri.

Primăria Mangalia a atribuit pe 16.06.2017 contractul pentru servicii de salvamar în staţiunile din subordine, valabil timp de patru luni. Din motive care ţin de site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), prost făcut încă de la început, procedura de achiziţie aleasă de municipalitate a trebuit explicată în anunţul de atribuire. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre „servicii publice de salvare acvatică – salvamar şi posturi de prim ajutor pe plajele cu destinaţie turistică din Municipiul Mangalia şi Staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, pe durata sezonului estival 2017. Contractul s-a încheiat în baza unei Proceduri de atribuire vizând Anexa nr.2 la Legea nr.98/2016, privind achiziţiile publice şi a procedurilor interne aprobate – Procedură simplificată de atribuire proprie, aprobată prin Dispoziţia Primarului nr. 309 din 29.05.2017. Procedura s-a desfăşurat offline. Procedura nu a fost negociere ci o procedură simplicată proprie, dar din motive tehnice a platformei SEAP nu există posibilitatea alegerii unui câmp corespunzător”.

Salvamari plătiţi cu bani aduşi de acasă

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 1.260.503,2 lei, fără TVA, iar singura firmă înscrisă în competiţie a fost declarată câştigătoare cu oferta de 1.230.000 lei. Este vorba despre Callatis Club Nautic SRL din Mangalia, deţinută de omul de afaceri şi politicianul George Lipoveanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Continuarea, în replicaonline.ro, 02.07.2017. Un articol de Alexandra Cucu.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply