Cum alegi bateria auto potrivita pentru masina ta

0
1688

Bateria este cea mai importanta componenta a unui automobil, intrucat de aceasta piesa depinde functionarea intregii masini. Acumulatorul auto inmagazineaza energia electrica necesara pentru ca motorul termic sa porneasca, dar si pentru a alimenta consumatorii electrici. Cu alte cuvinte, aceasta este esentiala pentru functionarea optima a sistemului electric.

Desi, in mod obisnuit, bateria auto are o durata de cativa ani, aceasta necesita inlocuirea la un moment dat, fie din cauza unor factori surpriza, fie din pricina deteriorarii.  In orice caz, atunci cand te lovesti de aceasta situatie, trebuie sa stii cum sa o alegi pe cea potrivita pentru autoturismul tau.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand alegi o baterie auto:

  • Marca masinii

De multe ori, consideram ca pretul ridicat al unui produs este un indice al calitatii, dar in cazul bateriilor auto acest principiu nu este valabil.  Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca bateria auto este compatibila cu  marca masinii tale. In acest sens, poti accesa cu incredere  https://www.neobat.ro/baterii-auto-bosch/, unde poti afla exact ce tip de acumulator este compatibil pentru autoturismul tau.

  • Curentul de pornire la rece

Un alt aspect esential il reprezinta capacitatea bateriei de a porni masina atunci cand aceasta se afla intr-un mediu rece sau, dupa ce a fost parcata pentru o perioada indelungata, intr-un mediu racoros. De exemplu, pe neobat.ro gasesti baterie Bosch 77 ah S5, un acumulator cu o putere de pornire la rece de 100%. Mai mult decat atat, aceasta baterie auto dispune de o tehnologie moderna, care o ajuta sa reziste mai mult in timp.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • Pozitionarea bornelor

Pozitionarea bornelor nu trebuie trecuta cu vederea, pentru ca doua baterii auto cu aceeasi capacitate pot avea bornele dispuse invers. In mod evident, acest lucru va face ca montarea bateriei sa fie imposibila. Asadar, atunci cand cauti acumulatorul potrivit pentru masina ta, asigura-te ca analizezi bateria originala, pentru a vedea exact cum trebuie pozitionate bornele.

  • Marimea bateriei

Este obligatoriu sa verifici dimensiunile exterioare ale bateriei, pentru a determina spatiul pe care aceasta il necesita sub capota. Acest tip de informatii, precum si alte detalii, cum ar fi pozitionarea cablurilor bateriei, pot fi gasite in fisele de produs ale acumulatorilor auto.

  • Modul de fixare

In ceea ce priveste fixarea si montarea bateriei, este recomandat sa apelezi la un personal avizat si autorizat. Pe langa faptul ca vei economisi timp, daca optezi pentru o echipa de profesionisti, sansele sa pierzi dreptul de garantie din cauza montarii defectuoase vor fi nule.


 Mangalia News, Joi, 22 iunie 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply