Remus Cristy Baisan: Sezon estival 2017. Dezolant!

0
1125

Remus Cristy Baisan: ”De cativa ani locuiesc in statiunea Neptun. Aici, timp de 9 luni pe an este liniste. E pustiu, de fapt. Totul este ‘abandonat’, sau cum le place unora sa spuna, in ‘conservare’. E o stare de asteptare… Unii asteapta turistii, altii asteapta pe cineva sa le cumpere afacerea/hotelul. Si unii si altii asteapta sa faca multi bani din nimic. Putini sunt cei care cu adevarat muncesc si au dorinta de a depune efort.

Motivul? Sunt prea multe motive pentru a le enumera.

Statul roman se face ca nu intelege fundamentalul in aceasta situatie creata pe litoralul romanesc in ultimii 25 de ani. Si anume ca acest litoral apartine romanilor, tuturor romanilor. Este o responsabilitate nationala ca acest litoral sa fie ridicat la standarde corecte. Nu poate fi nici responsabilitatea exclusiva a mediului privat, dar nici a autoritatilor locale. Nici unii, nici altii nu au resursele necesare pentru a schimba mersul lucrurilor. Si asta se vede de la an la an, prin inrautatirea lucrurilor si nu prin progres.

Dezamagirea, odata ajuns pe litoralul romanesc este maxima. Este dezolant. Si asa va ramane daca nu schimbam ceva.

Nu de promovare si de marketing avem nevoie la acest moment, ci de investitii in infrastructura care este de multi ani depasita, invechita, distrusa.

Noi, romanii, meritam ca acest litoral care ne apartine tuturor sa fie adus la un nivel al anilor in care traim.

Pana cand statul nu va interveni si nu va gasi solutiile corecte, nimic, dar absolut nimic nu se va schimba in bine.

Doar ca, dupa experienta podului de la Agigea, a carui reparatie a durat sase ani si inca nu este finalizat, nici nu vreau sa ma gandesc cate zeci de ani ar putea dura reabilitarea acestor statiuni distruse.

Imi pare sincer rau pentru toti cei care anul acesta vor veni pe litoral si vor fi din nou dezamagiti. Asa este, nimic nu s-a schimbat in bine de anul trecut, de cand ati fost ultima oara…”.


Citiți și Neptun-Olimp, perla prăfuită a litoralului [VIDEO]


Mangalia News, Joi, 22 iunie 2017.


Trimite-ne știrea ta!

[wpforms id=”87303″]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply