RAJA riscă să piardă un proiect de 500 de milioane de euro pe o TOANĂ a consilierilor judeţeni de la PNL!

0
976

Scandal la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa de marţi, 23 mai a.c.! Un proiect important, care necesita două treimi din voturi, a fost “trântit” de consilierii judeţeni PNL. Este vorba despre proiectul privind acordarea gratuit a unei suprafețe de teren către Regia Aautonomă Judeţeană de Apă Constanța. Proiectul a întrunit doar 21 de voturi “pentru” și 14 “împotrivă”. Fiind un proiect de patrimoniu, era nevoie de două treimi din voturi. De asemenea, nici proiectele 4 și 5 nu au trecut.

Revenind la proiectul care viza RAJA, consilierii judeţeni de la PNL au fost invitaţi de către vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, să vină cu o soluţie, cu o propunere, aşa încât să voteze pentru. Li s-a explicat faptul că este vorba despre un proiect important, cu o finanţare fabuloasă, iar că ulterior realizării investiţiei, terenurile revin Consiliului Judeţean, respectiv localităţilor pe raza cărora se află, însă în zadar! În plus, consilierii PNL nu au fost capabili să explice pe înţelesul tuturor de ce votează împotrivă.

Chiar şi secretarul judeţului, Mariana Belu, a precizat ca proiectul de hotărâre este legal atât timp cat RAJA este instituție de utilitate publică, iar cf. art. 87 Cod civil poate primi terenul gratuit. Consilierul județean PSD Cristinel Dragomir a cerut să se voteze, susținând că “ne grabim să luăm banii europeni sau o lungim și îi pierdem”. „Nu putem fi de acord astăzi cu acest proiect în această formă. Am înțeles că este legal, însă poate se poate introduce o variantă mai simplă. Vrem să dam un semnal. Dacă se poate, poate facem rost și de niște bani în ceea ce privește acest proiect”, a declarat liberalul George Muhscină. Un alt consilier PNL susține că ar trebui să se obțină venituri de pe urma acestor terenuri.

Continuarea, în replicaonline.ro, 23.05.2017.


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply