Vicecampioana mondială Andreea Ana, premiată de conducerea CS Mangalia

0
797

lupte-andreea-ana-vicecampioana-mondiala

Moment festiv, sâmbătă dimineaţă, în sala de sport a LPS Constanţa, gazda întrecerilor etapei de zonă a Campionatului Naţional de lupte libere şi greco-romane pentru copii 1 şi 2.  Toţi cei prezenţi la eveniment au avut ocazia de a aplauda o vicecampioană mondială!

Andreea Ana, care a cucerit luna trecută titlul de vicecampioană mondială la CM de la Tbilisi (Georgia), categ. 46 kg, a fost premiată pentru performanţa sa remarcabilă. Premierea a fost făcută de către Dragoş Dima, preşedintele CS Mangalia şi Lucian Luca, vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte. Alături de sportivă, s-a aflat şi antrenorul care a descoperit-o şi care o pregăteşte şi în prezent, Marian Oancea.

„Obiectivul principal al clubului nostru este acela de a aduce copiii aproape de sport, de lupte în special, să încercăm să creem modele. Începutul a fost greu. Ne aşteptam să fie aşa, însă, odată cu apariţia rezultatelor, sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine, că părinţii îşi vor aduce copiii la sport. O felicităm din tot sufletul pe Andreea Ana, care a muncit foarte mult pentru această medalie mondială. Vreau să mai punctez un aspect foarte important.

Andreea este nu numai un sportiv exemplar, ci şi un elev cu rezultate foarte bune şi la învăţătură, media de anul trecut, din clasa a IX-a, fiind 9,50. Exista o mentalitate greşită, aceea că sportivii nu au treabă cu învăţătura. Ei uite că Andreea a demonstrat că poţi fi laureat şi la sport, şi la carte. E a doua din lume la categoria sa, e componentă a lotului naţional, este un caracter aparte.

După cum spuneam, sunt convins că, în urma acestui argint mondial, va creşte competiţia şi între sportivii noştri, fiecare va dori să ajungă în vârful piramidei. Iar de pe urma acestei concurenţe, sportul românesc are numai de câştigat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Mangalia, Dragoş Dima.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte, Lucian Luca, a ţinut să o felicite în public pe Andreea, pentru medalia de argint cucerită la Campionatul Mondial de cadeţi.

„Suntem foarte bucuroşi, este a doua medalie mondială obţinută de un sportiv de la CS Mangalia, după bronzul mondial cucerit, acum câţiva ani, de Denisa Macovei. Sper că măcar acum, după această performanţă de excepţie, autorităţile locale să sprijine mai mult acest club, în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea peste 100 de sportivi”, a declarat Lucian Luca.

Asupra acestui subiect, cel al implicării administraţiei locale în sport, vom reveni într-o ediţie viitoare. 

Autor: Sorin MIHALACHE, cugetliber.ro, 03.10.2016.


Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply