Consilierii PNL Mangalia au dat bir cu fugiții!

0
875

17Silistra-Alexandra-

Astăzi, 06.09.2016, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Mangalia, unde s-au regăsit următoarele proiecte pe ordinea de zi:

1. Aprobarea procesului-verbal al ședinței de constituire din data de 23.06.2016, aprobarea procesului-verbal al ședinței ordinare din data de 14.07.2016 și aprobarea procesului-verbal al ședinței extraordinare din data de 17.08.2016;

2. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și statutului de funcții ale Spitalului Municipal Mangalia;

3. Proiect de hotărâre privind participarea ca beneficiar a Municipiului Mangalia în vederea depunerii unei cereri de finanțare la Ministerul Fondurilor Europene, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axă prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul Specific 4.2 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate prin implementarea de măsuri integrate, pentru proiectul cu titlul ”Managementul Incluziunii și Combaterea Saraciei”.

Ulterior s-a suplimentat cu un proiect care viza desemnarea reprezentanților Consiliului Local ca membrii ai Consiliilor de administrație ale unităților de învățământ și Comisiilor pentru evaluarea și asigurarea calității, Comisiilor pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am cerut public secretarului municipal, respectiv doamnei Petrina Boiță și președintelui de ședință, Filip Dumitru, să suplimenteze ordinea de zi cu proiectul venit din partea consilierilor municipali ai Partidului Mișcarea Populară: ”Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării destinației apartamentelor de la Căminul C9 Neptun din locuințe de urgență în locuințe de serviciu și necesitate”.

S-a supus nouă ordine de zi la vot și s-a aprobat (consilierii PNL nu au votat noua ordine de zi).

După votarea primele 3 proiecte aflate pe ordinea de zi și aprobarea lor în unanimitate, consilierii PNL s-au ridicat de la masa de ședință și au plecat.

Pretextul acestora a fost acela că ne-am dorit prea mult să participăm în consiliile de administrație ale școlilor, respectiv grădinițelor, și am completat o mare parte dintre acestea.

Un pretext și o logică precară, în condițiile în care ne-am oferit disponibilitatea de a ne pune de comun acord în acest sens.

Motivul real pentru care consilierii aleși ai PNL au plecat, a fost acela de a nu vota proiectul propus de consilierii Partidului Mișcarea Populară.

Au refuzat să ia o hotărâre și au preferat să se sutraga rușinos de la ședință și să nu-și asume votul.

Puteau vota împotrivă, dacă domniile lor considerau de cuviință, sau se puteau abține.

Pentru a două oară, consecutiv, în decursul a două ședințe extraordinare, proiectul Partidului Mișcarea Populară nu a fost supus votării, din lipsă de cvorum.

Domnilor consilieri ai PNL, considerați că a lua hotărâri pentru binele cetățenilor acestui oraș nu vă privește?

A fost cumva un vot politic?

A fost o impunere din partea conducerii, sau alte interese?

Sunteți consilieri și aveți obligații!

Noi, consilierii PMP, Sorin Mihai, Silistră Elena-Alexandra și Dop Oprea, vom vota întotdeauna proiecte pentru binele locuitorilor acestui municipiu, indiferent care îi sunt inițiatorii.

Domnul primar ales, Radu Cristian, ne-a tratat cu aceeași lipsă de respect, plecând din cadrul ședinței.

Consiliul Local Municipal trebuie să funcționeze!

Că vă place, că nu vă place, sunteți obligați să luați decizii.

Dacă vă aflați în încapacitatea exercitării acestui drept, nu vă obligă nimeni să fiți consilieri locali!

Nu putem bloca proiecte de hotărâre, doar pentru că vă displac intiatorii sau temele în sine. Nu suntem aleși în Consiliul Local în funcție de afinitățile și relațiile de colegialitate dintre noi. Suntem aleși să îi reprezentăm pe cetățeni!

DOMNULE PRIMAR, unde e respectul față de oameni? Atât timp cât ați avut proiecte pe masa de lucru, a cărui intiator ați fost, ați considerat de cuviință să participați la ședință, iar apoi să plecați?

Domnule Radu Cristian, sunteți primarul tuturor: și a a celor ce v-au votat, și a celor care au avut o altă opțiune politică.

Nu sunteți în fruntea urbei doar pentru cei care v-au ales!

DOMNILOR CONSILIERI ai PNL, continuați să boicotați ședințele și să nu vă asumați un vot și obligație pe care o aveți față de oameni?

Continuați să fiți părtinitori și să votați doar proiectele propuse de către primar ?

Trist este faptul că aceste hotărâri pe care le luați nu vă afectează în mod direct pe dumneavoastră, dar îi afectează pe cei care v-au acordat încredere și v-au votat.

Este inadmisibil să tolerăm un asemenea comportament infantil!

Sunteți primarul tuturor!

Sunteți consilierii întregii comunități!

Asumați-vă răspunderea și nu mai dați bir cu fugiții!

Silistra Elena Alexandra, 06.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply