S-a terminat vacanța – gânduri de final și 10 idei de supraviețuire după

0
2526

     Vara 2016…, când te-ai derulat atât de repede prin fața ochilor, în așteptări de tren, gări, peroane, pe biciclete, pe terase până în zorii atât de matinali în iulie, prin păduri umbroase și creste însorite, plaje întinse și prin părul ud cu nisip? Nu vreau să sune melodramatic, dar cred că aceeași întrebare revine în mintea tuturor, azi, mâine și până la apariția primilor nori serioși de ploaie… Ne promiteam zile pline iar orele erau nenumărate în iunie, la început, ce bine era?! Planuri în toate agendele și confirmări de vacanțe pe mail, check in, check out, poze frumoase și goană… după soare.

          E bine și acum, e confortabil, fără goană după binele absolut – că doar asta e vacanța, nu? Hai în metrou, în mașină, matinal de dimineață la radio, e tot acolo, oare a fost toată vara la fel, fără vacanță?! Nu știm…că nu am mai urmărit. Dar timpul pare așezat, biroul cum l-am lăsat, mailul plin, oameni în așteptare și multe de făcut, cafea bună și prânz sănătos. Păi cum altfel sunt începuturile? Începuturile după sfârșit 🙂 Sunt bune, ne trebuie diversitate, nu degeaba avem climat temperat (temperat all the way, da?) după vară vine toamna…rumenă, bogată.

       Gata. Ne calibrăm și ca să ne fie ușor și bine, spun specialiștii, ne trebuie focus maxim pe obiectivele imediate. Luăm totul în serios, nu scăpăm prea multe gânduri în abisul vacanței încheiate, cu zâmbet și încurajări către toți din jur facem acum, acum, chiar acum, nu mâine, nu imediat după sau mai târziu. Nu. Acum.

vacanta-2016-avion

       Dar nu e ușor. Ne trebuie o poveste, o amintire, doar nu au fost toate și au trecut degeaba. Strategiile sunt multiple, eu mi-am făcut un plan scurt, cu câteva puncte și am dorința asta puternică să îl expun pentru ca scris negru pe alb este pe jumătate realizat…sau poate doar un pic motivațional 🙂

1. O nouă provocare de sezon

Ce ai lăsat de-o parte în prag de vacanță? Lecția de franceză, cursul de Java, ora de aerobic? Păi da, eu mai multe și le-aș reprograma de acum pentru că este timp… Sau poate un curs nou, o ieșire din confortul personal, ceva nou de învățat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2. Sportul eliberează endorfine

Adică ne garantează o fericire imediată, fix după vreo câteva zeci de minute de efort fizic susținut. Și încă sunt parcurile mai libere, nu mai este apăsător de cald, perfect pentru un power waliking, jogging sau altceva pe afară.

3. Revederi cu prieteni

Pe unii nu i-am văzut în vacanță și abia aștept să ne revedem, să povestim și să ascultăm povești, întâmplări, experiențe.

4. Economii

Dacă nu am ieșit pe minus în vacanță înseamnă că luna asta salvăm ceva din buget, alocăm altfel sumele, facem alte priorități.

5. Turist în orașul de reședință

Sigur sunt locuri pe care nu le-ai văzut sau revăzut de mult timp și cred că poți să te simți ”în vacanță” și după programul de lucru vizitând un loc interesant de…acasă. Poate un muzeu, o galerie, o casă memorială sau, foarte facil, curtea unui prieten.

6. Arhiva de poze din vacanță

Ne gândim și la ce a fost frumos, fără melancolie – sau doar cu un pic, de fapt – și organizăm momentele pe care le-am trăit. Poate le printăm și le expunem motivațional – recreativ pe perete în hol sau facem un album drăguț cu tot ce ne-a plăcut.

26693132743_9569c900db_o.jpg

7. Obiecte noi prin casă

Cum urmează un sezon în care vom sta, fie că vrem sau nu, ceva mai mult pe acasă, aș spune că trebuie să ne placă mult să facem asta și după un scurt brainstorming familial putem decide ce ne-ar mai trebui. Ceva decorativ sau practic care să ușureze diverse activități…

8. Schimbarea de toamnă

Greu de verbalizat, știu, cândva îi zicea ”curățenia generală” și se făcea la schimbare de sezon. E sănătos obiceiul ăsta, mai renunțăm la ce nu folosim, reparăm, curățăm, pe acasă, schimbăm, organizăm. Ne mai uităm prin haine… facem marea înlocuire vară/toamnă 🙂

9. Planuri de vacanță

Da, asta sună, poate, cel mai bine și e super plăcut. Și deloc absurd pentru că deși poate părea foarte îndepărtat mai există și vacanța de iarnă și e cunoscut cum dispar toate variantele exact în ajun.

10. Prognoza meteo updatată

Pentru că nu s-a terminat totul de tot, dacă vremea e bună 🙂 weekendurile pot fi din nou scurte vacanțe oriunde vrem noi, cu limite, desigur.

16533905463_edc1aa3a28_k.jpg

      E frumoasă toamna, ne așteaptă peisaje aurii, piese noi de teatru, struguri buni și must… și altele pe care le planificăm noi optimist și cu entuziasm pentru că… anul acesta nu e chiar septembrie luni 🙂

Fotograful e Dimitrie – Studioul coloratSursa: kangurul.com


Mangalia News, 1 septembrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply