“Turcia a construit un pod nou cu zece benzi în 3 ani, noi nu putem repara podul de la Agigea de 6 ani!”

0
748

aglomeratie-pod-agigea

OBSERVATOR: Constănţenii, dar şi turiştii care au venit în această vară pe litoral au îndurat un adevărat calvar în trafic, pe DN39, Constanţa-Mangalia, în principal pe podul de la Agigea, unde sunt impuse restricţii rutiere pe motiv că se află în reparaţii şi unde s-au format cozi de maşini pe mai mulţi kilometri.

Subiectul a fost abordat astăzi şi de preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (U.D.T.T.M.R.), ing. Gelil Eserghep care s-a declarat indignat de batjocura la care au fost supuşi şoferii pe podul de la Agigea.

“Turcia a inaugurat un pod nou cu zece benzi construit în doar în trei ani peste Bosfor. Asta este realitatea şi noi ne chinuim cu podul de la Agigea de atâţia ani, reparaţiile au început în 2010 şi nimeni nu e vinovat! Ceauşescu l-a făcut în doi ani şi noi nu reuşim să îl reparăm de şase ani, iar din 2010 până acum acoperă toată plaja, toate formaţiunile politice. Nu putem să zicem că unii au făcut, iar alţii nu. Îşi aruncă degeaba vina, iar ce a fost vara asta a fost o bătaie de joc”, a declarat liderul U.D.T.T.M.R.

Turcia a inaugurat vinerea trecută un pod peste Strâmtoarea Bosfor cu opt benzi de autostradă şi două benzi pe mijloc pentru calea ferată fiind cel mai lat pod suspendat din lume. Lucrările au fost demarate la sfârşitul lunii mai 2013 , iar investiţia s-a ridicat la 3 miliarde de dolari.

În ceea ce priveşte podul de la Agigea, acesta ar urma să fie închis total de la 1 septembrie pentru continuarea reparaţiilor, iar estimările oficialilor sunt că lucrările se vor finaliza până la sfârşitul acestui an.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La intrarea pe podul vechi de la Agigea, zilnic şi mai ales în timpul sezonului estival, se formează coloane de maşini din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de CNADNR pentru siguranţa şoferilor care trebuie să circule pe două benzi decât patru cât are podul de pe DN39.

Emilia SAVA, observator.ro, 29.08.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply