Menabit Ozzy: DESPRE BUCĂTAR

0
947
menabit_ozzy_bucatar1

     Menabit Ozzy: …DESPRE BUCĂTAR – din discuții.

     Considerați astfel:
     Politica este jocul care astăzi dă puterea, este manipulare și propagandă pentru votul cetățenilor. Așa este sistemul. Nu este de ajuns sa te lupți pentru oraș, pentru corectitudine, pentru îmbunătățire. Dacă nu esti dibaci în jocul politic, nu ajungi intr-o poziție importanta de unde să poți face schimbările în bine.
     Am ajuns consilier în scurt timp, înainte de asta aveam o activitate pe care nu o pot înțelege oamenii fara sa-i cunoască povestea. Se spune ca sunt pasionat de gastronomie.
     Da, imi place, dar nu intr-atat încât să mă las de ceea ce știam sa fac bine și să mă apuc să gătesc. Când viața m-a adus intr-un impas, nu am cerut nimănui nimic si pornind cu 10 lei in buzunar am facut 2 salate si am început sa bat orasul Mangalia în lung și lat, sa duc prânzul pe jos, cu motivația personală că poate dacă schimb alimentația din cateva familii, începând cu părinții, apoi in workshops cu copiii lor în grădinițe si scoli, daca reușesc astfel să evit problemele din cauza alimentatiei pentru măcar 1 singur copil, am salvat o viață de la necazuri.
     Când am facut tratament pt cancer in Bavaria, in Germania, am văzut o mulțime de copii care au ajuns cu probleme medicale din cauza alimentatiei. Un copil bolnav de diabet știți cât se chinuie? Schimbă viața tuturor din familie.
     Nu am cerut ceva nimănui. Am mers pe jos în tot orasul, cu pachetele de prânz in mana. M-am aprovizionat pe jos, făcând in fiecare zi turul pe la Penny, Lidl, Billa, piață, care sunt in direcții opuse ale orașului. Singur m-am aprovizionat, singur am gătit, singur am livrat, pe jos, cand toată lumea dorește sa ia prânzul in aceeasi jumatate de oră.
     Cu banii obținuti, care nu erau multi, am facut workshops cu copiii. Am fost în mall-uri din Constanta si am oferit copiilor care cumpărau de la McDonalds sau alte Fast-Food cate o salata care sa li se para mai buna decat cartofii prăjiți cu ketchup si maioneza.
     Am facut Food Revolution la Mangalia cu participarea a 400 de copii, am fost in grădinițe, din clasa in clasa, cu ingrediente după mine, si am învățat copiii cum se face un dressing la borcan, care face ca o salată sa devină ceva foarte bun, nu doar ceva sănătos.
     3 ani, aproape zi de zi, o străduință personală, nu stiu câți ar fi rezistat.
     Să mă supăr când sunt numit peiorativ bucatar? Mă mândresc cu asta, se pare că m-am remarcat.
     Nu ma jenează, chiar dacă știu că sunt la distanță de cca 2 biblioteci, deasupra celor care cred ca ma denigrează. Să mă laud cu trecutul? Trecutul il poți remarca in prezentul unui om, dacă știi cum să-l privești. Ce am trăit se numeste experiență de viață. Pe timp de pace eu mi-am pus viața in pericol pentru țara mea, România. Chiar si familia, pentru ca puteam sa import un virus in familie, din pandemiile altor țări. Am luptat si am stiut să lupt. Nu degeaba, in 2003 am fost facut polițistul anului.
     După 14 ani m-am lăsat de poliție de frontiera si am excelat in afaceri. Am implementat branduri in Romania. Sa faci o țara întreaga sa consume produsele tale, de la Satu Mare până în Vama Veche, asta înseamnă o logistica de distribuție buna, tehnici de vanzare bune, un marketing bun, o gestiune bună a valorilor (banilor), un bun banking, o buna merchandizare, o pregătire bună a resurselor umane.
     Să gestionezi pe an milioane euro este o experiență care te formează. Au fost banii afacerii pe care am construit-o, nu bani publici.
     Cu această experiență am ajuns candidat consilier, chiar in ziua in care am intrat in politică.
     Politica face parte din jocul puterii. Dar mie nu vreo dorinta personală de a obține putere mi-a trebuit politica, nu din dorinta de afirmare (am fost eu mai important decat consilier la Mangalia), nu pentru înavuțire din moment ce am renunțat la tot ceea ce considera oamenii obișnuiți ca sunt averi.
     Declarația mea de avere este zero. Așa am depus-o, chiar daca părinții mei au terenuri agricole. Declarațiile de avere sunt folositoare când vor altii sa vadă diferența de avere față de momentul depunerii candidaturii.
     Daca nu am de gând avere, e ușor de comparat mai tarziu pe zero cu zero.
     Probabil s-a văzut. Eu reproșez iluminatul public din stațiuni, intr-o sedinta despre cum sa îmbunătățim turismul din stațiuni; iar domnia sa zice că “haidem să vedem doar lucrurile pozitive si mă invită ca rufele murdare sa le spălăm in cadrul primariei”. Ce înseamnă “să le spălăm”?
     Cât înseamnă?
     Nu mă vând! O fi ciudat lucrul asta. O fi ceva nebunesc.
     Deci… sunt și bucătar, și ciudat, și nebun. Zic ei, în jocul politic. Fâsslike!
     Mai mult, AICI. Mangalia, 27 august 2016.

Alte articole pe această temă:

Ozzy Menabit Project: FOOD REVOLUTION DAY 2015 la Mangalia, după modelul lui JAMIE OLIVER

FOOD REVOLUTION DAY, vineri, 20 mai, și la Mangalia!

FOOD REVOLUTION DAY la MANGALIA, cu OZZY MENABIT – Galerie FOTO


Mangalia News, 27.08.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply