“Când mii de oameni cer asfalt, le dai asfalt, când un oraș întreg cere lumină pe străzi, îi dai lumină pe străzi, nu pui copaci de fier în parcuri…”

0
875
opinia_mea

Domnule profesor,

V-ați început discursul printr-un atac la persoană, tipic pentru un politician al zilelor noastre. Dar nu-i nimic, noi, oamenii de rând ne-am obișnuit să înghițim zilnic umilințele acestora.

În opinia dumneavoastră, a prezenta fapte concrete care se întâmplă fără un motiv logic și a-ți pune întrebări înseamnă a nu avea șapte ani de acasă. Atunci, domnule profesor, în orașul acesta trăim câteva mii de nesimțiți, toți aceia care am semnat inițiativa cetățenească pentru asfaltarea zonei Dobrogea. A fost dorința cetățenilor, s-au luptat pentru asta, au reușit să obțină votul consilierilor și o alocare de fonduri. De ce vă puneți acum împotriva celor care v-au oferit scaunul de consilier?

Ne spuneți povestea cu utilitățile lipsă pentru care s-ar sparge asfaltul. Aflați că Dobrogea 2 (zona de lângă parc) are utilități și se poate trece foarte ușor la asfaltat. Știu asta, îmi prăfuiesc adesea pantofii sau mă afund în noroi pe acele străzi, în funcție de vreme. Din fotoliul de consilier înghițiți vreodată praf de Dobrogea 2? Copilul dumneavoastră ajunge la școală cu pantofii plini de noroi în timp ce colegii râd pe seama lui? Cel mai probabil nu…

Ați votat de asemenea și pentru tăierea fondurilor de la cultură, pentru tăierea celor destinate reabilitării cinema-ului Pescăruș, etc. Interesant este unde ați trimis acești bani. Către Parcul Ever Green și Aleea Teilor, două proiecte pe fonduri europene ratate. Știți de ce s-a pierdut finanțarea acestor proiecte? Știți în ce fel sunt executate? Este suficient să răsfoiți puțin facebook-ul și veți vedea zeci de postări ale cetățenilor care demască aproape zilnic grozăviile care se întâmplă pe aceste șantiere.

Inclusiv noul dumneavoastră coleg de alianță, domnul Menabit (care nu a votat pentru tăierea fondurilor), ne arată câte lucruri sunt în neregulă pe aceste șantiere. Iar în condițiile de față dumneavoastră sprijiniți în continuare alocarea de fonduri din bugetul local pentru aceste proiecte păguboase. Fără să vă întrebați de ce sunt atât de prost executate lucrările, de ce s-a construit un parc fără canalizare, de ce s-au plantat copaci în decembrie, de ce granitul nu e granit și e ciobit, de ce e montat prost, de ce se fac ziduri strâmbe, de ce se taie ziduri, de ce se toarnă șapă și se pune pavaj pentru ca mai apoi să se scoată și să se spargă toată șapa… știu, domnule profesor, astea sunt întrebări pe care numai nesimțiții și le pun..

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Spre ghinionul dumneavoastră, cei mulți și fără șapte ani de acasă v-au pus în funcție. Și tot ei vă vor lua la întrebări atunci când votați în defavoarea lor.

Da, mi-ați fost profesor și mult timp m-am mândrit cu asta. În campania electorală chiar v-am lăudat. Eu am crezut în dumneavoastră atunci când în jur auzeam ”toți sunt la fel”. Dar mi-ați demonstrat rapid că m-am înșelat.

Mi-ați fost chiar diriginte timp de 4 ani, perioadă în care m-ați recompensat cu multe medii de 10…, la materia dumneavoastră, dar și la purtare. Și obișnuiați să mă oferiți ca exemplu pozitiv la ședințele cu părinții… Să înțeleg că atunci aveam bun simț, dar l-am pierdut pe drum…

Nu, domnule profesor, eu sunt același om integru și onest, așa cum m-ați învățat să fiu. Dumneavoastră sunteți cel atras în vraja politicii și care ia decizii în funcție de ceea ce impune o alianță sau alta… Iar eu am avut bunul simț să nu-mi dau cu părerea despre dumneavoastră ca om, ci să prezint fapte concrete care ridică semne de întrebare. Dumneavoastră ați început cu un atac la persoană și ați terminat cu un altul… așadar, cum era cu bunul simț?!

Aș prefera să terminăm cu polemica și să vă apucați de treabă, să ne demonstrați că acea primă reprezentație a dumneavoastră a fost doar un derapaj, că vreți binele cetățenilor reprezentând interesul lor, nu pe al primarului. Când mii de oameni cer asfalt, le dai asfalt, când un oraș întreg cere lumină pe străzi, îi dai lumină pe străzi, nu pui copaci de fier în parcuri…

Mult succes pe mai departe, sunt convinsă că cetățenii vă vor ierta derapajul dacă de acum înainte vă faceți treaba respectându-le nevoile și doleanțele.” (V.X., 14.08.2016).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply