De Sfânta Maria, recomandări de la Poliția Română

0
558

farmec.ro
carturesti.ro%20

politiaromana

Cu ocazia sărbătorii Zilei Sfintei Maria, în întreg judeţul Constanţa, peste 400 de poliţişti vor intensifica acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale, scopul fiind acela de a proteja cetăţenii de comiterea oricăror ilegalităţi.

În perioada 14-16 august a.c., în judeţul Constanţa, oamenii legii vor desfăşura acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, peste 400 de poliţişti ai structurilor de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale şi oricăror fapte de natură să aducă atingere climatului de siguranţă publică.

O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor de pe litoral şi zonelor unde se preconizează un aflux numeros de persoane ca urmare a desfăşurării diferitelor activităţi festive sau religioase.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe căile de comunicaţie ce converg spre locurile de agrement, pe drumurile naţionale şi judeţene, în staţiunile turistice de la malul Mării Negre, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Se va acţiona cu toate aparatele radar din dotare pentru combaterea excesului de viteză, pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere.

Împreună cu alte autorităţi ale statului, poliţiştii de la Economic vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

Informăm populația cu privire la faptul că, pentru fluidizarea traficului pietonal şi evitarea blocajelor rutiere, accesul autovehiculelor va fi restricţionat, la data de 15 august anul curent, în intervalul orar 07.00-15.00, astfel:

– pe bulevardul Regina Elisabeta, între intersecţia cu strada Termele Romane şi strada Remus Opreanu;

– strada Remus Opreanu între intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta şi strada Marinei;

– strada Marinei, începând cu intersecţia acesteia cu strada Remus Opreanu şi până în dreptul Hotelului Palace.

În toată această perioadă, oamenii legii vor acţiona în sistem integrat cu celelalte cadre ale M.A.I..

Recomandările poliţiştilor, pentru ca turiştii să petreacă această sărbătoare în linişte, fără a deveni victime ale infracţiunilor sunt următoarele:

– Atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei şi supravegheaţi în permanenţă bunurile personale. Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată, protejaţi-vă întotdeauna poşeta. Aceasta trebuie să fie imobilizată de braţ şi să o ţineţi în partea din faţă a corpului, lipită de corp;

– Nu vă lăsaţi atraşi în diferite locuri de către indivizi care oferă spre vânzare produse ieftine;

– Când parcaţi autoturismul, folosiţi zonele special amenajate şi iluminate, nu lăsaţi nimic în interiorul acestuia, deoarece orice obiect (suportul unui GPS, telefon mobil, poşetă, rucsac etc.) poate atrage atenţia infractorilor;

– Dacă observaţi persoane sau activităţi care vi se par suspecte anunţaţi imediat Poliţia la telefonul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor suspecte;

– Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil;

– Nu purtaţi ostentativ bijuterii (lănţişoare, brăţări, cercei) care pot fi smulse;

– În discoteci sau localuri, evitaţi disputele şi altercaţiile verbale ori fizice, acestea pot degenera;

– Nu purtaţi asupra dumneavoastră arme albe sau de foc, acestea fiind interzise a fi purtate în spaţii publice, cluburi etc.

Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112!



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply