Prof. Sorin Mihai: “Cine deschide gura fără argumente solide vorbește doar de dragul ieșirii la rampă”

0
812

farmec.ro
carturesti.ro%20
sorin_mihai_unpr_mangalia

  “Vio Xulescu, răspunsurile sunt simple atunci când nu cauți să îți faci imagine pe spinarea altuia: îl poți întreba direct pe cel în chestiune, mai ales dacă ți-a fost profesor. Îți voi răspunde, oricum.

   Dacă citești cu atenție o postare anterioară (https://www.facebook.com/sorinmihai.mangalia/posts/1300980109912139), vei înțelege de ce ar fi indicat să fie construit campusul în Dobrogea 1.

   Reiau, pe scurt, în cazul în care nu ai timp să citești: zona devine dezirabilă, orașul se dezvoltă în această parte a sa, spațiul este mult mai generos. În plus, construind un campus acolo (nu mâine, ci probabil în 2-3 ani), forțezi mâna autorităților să asigure utilități de care vor beneficia și alții.

   În privința mansardării școlii de la sens, îți spun și altceva: da, ar fi fost nemaipomenit să se realizeze, dacă lucrările erau începute în iunie și finalizate în septembrie. Înainte de a fi consilier local și profesor la această școală, sunt părinte al unui copil care învață în acea clădire. Nu pot să accept să facă naveta la Neptun sau prin căminele Liceului Industrial timp de un semestru sau chiar și mai mult. Decizia a fost luată după discuții cu directoarea școlii, cu executivul, deci nu de capul meu.

   Școala „Sf. Andrei” cerea bani pentru reabilitarea clădirii de la Neptun în scopul folosirii în programul „Școală după școală”. La inspectorat m-am ocupat de procedura pentru acest program. Pentru a face „Școală după școală”, unitatea de învățământ trebuia să fi depus deja proiect în primăvara acestui an, prin care cadrele didactice să își asume o muncă suplimentară săptămânală, deplasarea lor și a elevilor către Neptun în fiecare zi…

   Nu am considerat că este o prioritate a școlilor din Mangalia să reabilităm o clădire în care nu și-a asumat nimeni munca suplimentară, în condițiile în care se învață în schimburi și nu există dotări suficiente. Ar fi multe de spus despre „Școală după școală”, dar voi reveni când voi fi rezolvat ceva.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   În privința cartierului Dobrogea 1, tot discuțiile cu executivul m-au lămurit că s-ar pune carul înaintea boilor. Mi s-a spus că în zonă vor fi în curând investiții ale Raja pentru canalizare, ale Enel pentru rețeaua de energie electrică. Aceste lucrări implică săparea unor șanțuri care ar distruge asfaltul (această situație este, de altfel, des întâlnită în alte părți ale Mangaliei). Dacă asfaltăm acum, înseamnă că vom asfalta și la anul. Aceasta înseamnă bani pierduți, management defectuos. Zona este așa de 10 ani. Ca să facem lucrurile corect, putem să mai așteptăm un an.

   Vio Xulescu, numai cine nu muncește nu greșește. Iar cine deschide gura fără argumente solide vorbește doar de dragul ieșirii la rampă.

   Regret faptul că nu am reușit să îi învăț acest lucru pe toți elevii mei. Dar mai sunt și cei șapte ani de acasă, pe care nu îi pot gestiona, ca dascăl.”


Mangalia News, Duminică, 14 august 2016.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply