Locurile de joacă din Constanţa, periculoase şi mizerabile. Când vom deveni un oraş civilizat?

0
675

locdejoacainparaginainel2

Este vacanţă, dar cele mai multe locuri de joacă din Constanţa sunt pustii. Nici nu este de mirare având în vedere starea jalnică în care se află. Iarba, atâta câtă a mai rezistat, este pârjolită de soare, în loc de nisip este pământ şi praf, iar în loc de leagăne şi jocuri sunt doar nişte fiare ruginite.

Copiii din cartierele constănţene nu au unde să se joace, nu au unde să se plimbe cu rolele sau cu bicicleta, nu au unde să stea pe iarbă şi să-şi povestească aventurile de vacanţă. Dacă locuiesc în apropierea vreunui parc, şi acelea foarte puţine la număr, mai au o şansă la mişcare în aer liber, dar dacă stau între blocuri, în inima cartierului, văd în jur numai betoane, grădini transformate în parcări pentru maşini, trotuare ocupate de maşini.

Nicio oază de verdeaţă, niciun loc de joacă nu mai este în niciunul din cartierele municipiului. Singurele care mai arată cât de cât decent sunt parcurile Ţara piticilor din Tăbăcărie, din zona Big şi din zona Rapsodia, în rest, toate sunt distruse şi aproape impracticabile.

Bucăţi rupte, ascuţite şi praf de două degete

Atâta timp cât este vorba despre servicii asigurate de comunitatea locală din taxele şi impozitele constănţenilor, oamenii consideră că este normal ca toate serviciile publice, cu atât mai mult cele destinate copiilor mici să fie de calitate, astfel încât viaţa acestora să nu fie pusă niciun moment în pericol. Din păcate, când vine vorba despre locurile de joacă pentru copiii din Constanţa, autorităţile locale par să fi uitat că şi părinţii lor plătesc impozite şi taxe locale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Jocurile sunt vechi de ani de zile, sunt deteriorate, au bucăţi rupte, ascuţite, în care se pot răni copiii. Nisipul este murdar sau lipseşte cu desăvârşire. Copiii înghit tot praful acela, este un pericol real. Trebuie să-i luăm să-i ducem în alte parcuri, mai mari, sau pe plajă, ca să ne asigurăm că respiră aer cât de cât curat”, ne-a spus, indignată, Irina Pârvu, din Constanţa, mămică a doi copii, de patru şi şase ani.

Vor umbră şi covor de plastic

Alţi părinţi se plâng că siguranţa copiilor este ultimul lucru de care se îngrijorează autorităţile locale. „În Bucureşti, aşa îmbâcsit cum este el ca oraş, locurile de joacă sunt peste tot şi sunt îngrijte. Există băncuţe, cu umbrele, un copac, doi, ca să fie şi umbră, este pus covor din-acela special, ca să nu se accidenteze copiii. Zici că ei sunt cu 20 de ani înaintea noastră!”, ni s-a adresat şi Mioara Savu, o bunică nevoită să îşi vadă nepoţii jucându-se în praf şi printre leagănele stricate.

Continuarea în cugetliber.ro, 11.08.2016.


Vă invităm să citiți și:

MANGALIA: În ce hal au ajuns locurile de joacă pentru copii din parcul de la Balnear…



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply