Aleea Teilor nu va fi finalizată vara aceasta. Pe şantier se munceşte cu frâna de mână trasă! VIDEO

0
735
aleea-teilor-lucru-la-viteza-melcului
Editia de Sud: Aleea Teilor, străduţa unde sute de vedete autohtone, dar şi de renume mondial, şi-au lăsat amprenta în dalele care le-au purtat numele. Dale dispărute între timp, sparte sau deteriorate. Pe vremuri locutorii Mangaliei o numeau Aleea Stelelor de Mare, dar, în ultimii ani s-a bătut monedă pe cei câţiva copaci odinioară falnici, ce parfumau lungile seri de vară ale turiştilor şi localnicilor aflaţi la plimbare. Tei care, ciuntiţi într-o duşmănie ciclică şi ale căror rădăcini sunt, în continuare, expuse într-o lugubră imagine a neputinţei, îşi vor da, cu siguranţă, obşescul sfârşit până la finele verii.
Vară ce se anunţă lungă, fierbinte şi fără niciun fel de finalitate în privinţa Aleii Teilor. Praf, moloz, gunoi cu tonele, dale de granit care, ba se pun, ba se scot, un zid ba strâmb, ba lung, ba lat sau prea înalt, care se ridică, se dărâmă, dispare şi reapare, purtând strigătul acuzator al învrăjbirii cetăţenilor.
Turişti şi localnici, deopotrivă, care sar, „căpreşte“, din piatră în piatră, din bulgări de noroi în bolovani de noroi, din groapă în groapă, încercând să ajungă pe plajă cu picioarele tefere. Aleea Teilor nu se va termina, cu siguranţă, vara aceasta, posibil nici anul acesta: lucrările de mântuială, făcute de o mână de muncitori sictiriţi că nu îşi iau salariile la timp, vor fi reluate din nou şi din nou, la nesfârşit, într-o perfectă roată kafkiană.
Azi, pe şantier, nu se lucra. Cei trei-patru angajaţi zăceau, toropiţi, la umbră. Unul singur, la vederea camerei, a reuşit „performanţa“ să mute dalele de granit din stânga în dreapta, poate pentru a ne lua noi nişte cadre ceva mai dinamice. Nu l-a ţinut mult: s-a dat bătut după cinci minute. În rest, pe Alee, e tăcere!…
N.r. Potrivit reprezentanţilor primăriei, valoarea Aleii Teilor este de 17,5 milioane de lei.

Sursa: editiadesud.ro, 03.06.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply