Alexandru Căutiș – Apel pentru locuitorii Mangaliei

12
1133

alex_cautis

Dragii mei mangalieni (“mangalioți” cum vă place vouă să vă spuneți), multora v-au plecat copiii în străinătate din cauză că s-au săturat de minciunile și hoțiile politicienilor. Voi de ce i-ați vota duminică tocmai pe unii care vă fură și vă și mint într-un mod grosolan azi?
Nu vă lăsați înșelați de actualul primar. Pesemne că acesta vă consideră foarte proști din moment ce a făcut un spot publicitar într-un parc “verde”, cu care se laudă, dar care e și azi un șantier cu moloz de pe care a fugit până și constructorul. Nu mai punem că trebuia de mult realizat și că din cauza faptului că s-a depășit termenul de finalizare s-au pierdut banii europeni.
Problema este că acest Radu Cristian vrea să vă prostească și a făcut un clip publicitar cu el în parcul “înverzit”. Adică a pus un petec de gazon și s-a filmat acolo vrând să dea impresia că totul este perfect în parc.
Fac un apel la voi, cetățeni ai Mangaliei: porniți într-o scurtă plimbare pe Faleză, la Grădina de vară, în așa numitul Parc Evergreen (de fapt Ever-gri) ca să vedeți cu adevărat realizările acestui mincinos sinistru. Priviți cu ochii voștri! Priviți cum arată locurile unde ar trebui să vină turiști în curând, cum arată vestigiile pe care ar trebui să le fotografieze, dacă nu ar fi garduri de tablă, cum arată “senzaționalul” Parc Evergreen.
După ce ați văzut cu ochii voștri, mergeți și votați cum vă spune mintea voastră. Să nu uitați însă un lucru: Dacă votați hoți și mincinoși la primărie este ca și cum duminică i-ați mai izgoni și voi, cu mîna voastră, pe copiii cărora le duceți dorul.
Dumnezeu să vă dea gândul bun.
Alexandru Căutiș, 01.06.2016.

(sursa foto: e-stireazilei.ro)


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


12 COMENTARII

  1. Presupun, d-le Căutiş, că ne şi face vreo recomandare? Un protejat, ceva?…

    Ne spuneţi măcar o vorbă, o aluzie, măcar, despre faptul că noi, “mangalienii” dumneavoastră, între care aţi copilărit, nu mai vrem să fim jefuiţi de Constanţa şi de caracatiţa mafiotă pesedistă? Oare chiar nu aţi observat adevărata problemă a oraşului? Şi vreţi să credem că îl iubiţi?

    Mesajul dumneavoastră, domnule Căutiş, este incomplet. Mai mult, s-ar putea să îi rănească, chiar să îi jignească pe cei din familia dumneavoastră rămasă în oraş, prin faptul că vă prefaceţi a nu vedea unde este revolta noastră.

    Pe noi, cei care plătim biruri către interesele mafiote din Constanţa, cu siguranţă ne jigneşte mesajul dumneavoastră care este voit eliptic.
    Măcar prin faptul că noi vedem de multă vreme ceea ce remarcaţi dumneavoastră abia acum, şi avem deja un motiv suficient pentru a fi ofensaţi.

    Dacă, în loc de semnătura dumneavoastră, ar fi fost cea a lui Sorin Mihai, eu nu aş fi sesizat diferenţa de stil.

  2. Vipera cu elice,
    Nu că ai zice ceva interesant.
    Tot ceea ce scrii denotă o ciudă a cărei motivație nu o determin. Decât dacă ai fi Vișa.
    Cu alte cuvinte tu scrii: Cine ești tu, Cautișule, sa faci apeluri la Mangalia?
    Dar tu cine te crezi, anonimule, sa bagi pumnul in gură la oricine care nu face partizanat cu cancerul Mangaliei (nu dau nume)?

    Dacă eram Mangalia News nu iți făceam din comentariile tale articol, pentru ca nu sunt semnate, nu-ți asumi. Cand credibilitatea iți moare, vii apoi cu alt nume anonim, cu alt partizanat, in funcție de interese.

  3. Nu-i aşa că e greu de trecut cu vederea impoliteţea distinsului protector?
    Ştiu cine este şi ce vrea dl. Căutiş. Dintre noi doi, se pare că tu nu ştii.

    Credibilitatea sau validitatea celor spuse nu au nici o legătură cu identitatea celui care vorbeşte. Şi nici cu capacitatea de înţelegere a celui care citeşte.

  4. Ok.
    Bagi pumnul in gura altcuiva, pe motiv ca ai tu dreptate. Cum se numește asta?

    Apoi, asa cum ești greșit pentru ca primează sentimentalismul, nu poți percepe corectul cand e corect.
    Platforma program a PSD-ului elimina exact ce acuzi, dispare borcanul cu miere daca un om se hotărăște sa nu mai cumpere pâinea, ci sa si-o producă, pentru ca ii este mai ieftină si mai buna.

    PSD a rupt pisica si are o platforma-program prin care protejează orașul. Dar dta cu ochii pe trecut nu mai ești in prezent, te-ai rupt de realitatea actuala.

  5. Mi se pare ipocrit ca cineva care a plecat să-i fie mai bine, să iasă public și să arate cu degetul în campanie electorală către locul de baștină, să-i jignească și să-i umilească pe cei care au rămas, prin tot felul de artificii jurnalistice de prost gust.
    Eu vreau să-mi plece copilul în altă parte, vreau să-și aleagă singur calea, vreau să aibă și el parte de acea experiență pe care numai depărtarea de familie ți-o poate da. În epoca interbelică, meșteșugarii plecau în ucenicie, trebuiau să-și desăvârșească educația, să se inițieze departe de familie.
    Cât de egoist trebuie să fii ca să-ți dorești ca propriul tău copil să-ți stea o viață numai lângă tine și să nu capete experiența vieții? Nu mai suntem în secolul în care copiii au obligația să rămână lângă părinți. Eu vreau să cred că mi-am educat astfel copilul încât să aleagă fericirea și împlinirea lui, indiferent unde ar însemna să se așeze. Iar asta nu înseamnă că-mi iubesc mai puțin copilul, ci înseamnă că am curajul să-l las să zboare din cuib, pentru că știu că l-am învățat să zboare, că am încredere în alegerea lui. Iar dacă se va întâmpla ca zborul lui să nu fie lin, atunci voi fi alături, dar nu alegând în locul lui.
    În altă ordine de idei, nu-mi place să-mi fie folosit copilul într-o luptă mizerabilă. Evident că politica nu a fost și nu o să fie un joc curat sau frumos. Este clar că există simpatii sau antipatii politice, că existe interese de toate felurile, că altfel nu văd de ce cineva s-ar înhăma la o asemenea corvoadă. Și poate că nu voi avea un primar european care să mă vadă să mă considere altceva decât o ștampilă pe un buletin de vot, și voi trece cu vederea că unii își permit să creadă că a nu-i alege pe ei înseamnă să fiu ”oarbă”, dar nu voi lăsa pe nimeni să aleagă pentru copilul meu și nici să-l folosească ca armă într-o luptă politică.
    Voi merge la vot, voi alege cu luciditate și bun simț, demnă și hotărâtă. Boicotul nu este o soluție. Și dacă întreagă această campanie a fost plină de jigniri și mizerii, de furtișaguri și gunoaie, de acuzații și arătări cu degetul, de minciuni și manipulări grosolane, eu am ales: să nu mai cred în panouri și desene, în proiecte neterminate, în schimbări miraculoase de imagine, în cosmetizări putrede, să nu pic în mocirlă, să nu mă înregimentez politic, să judec cu mintea mea, să ascult cu sufletul pulsul orașului, să cred doar ce văd cu ochii mei, să am încredere în alegerea mea și să rămân aceeași, eternă optimistă: ”Mâine, trebuie să fie mai bine!”

  6. Ozzy,
    Între a-i spune cuiva că are mesaj incomplet şi a-i spune să tacă este o diferenţă pe care nu mai trebuie să o detaliez.
    Dl. Căutiş a primit notă atît pentru ce a spus, cît şi pentru ce NU a spus.
    Un asemenea apel însăilat, chinuit, nu e stilul dumnealui şi e sub capacitatea de înţelegere pe care a dovedit că o are. Despre asta este vorba.

    Platforma program a PSD nu elimină nimic din cele enumerate de tine. Dimpotrivă, readuce organizaţiile periferice sub comanda de la centru. Şi ştim foarte bine cine sînt aceia care comandă, în prezent, ce au de făcut organizaţiile: Dragnea şi Ponta.
    Ştim foarte bine că, în PSD, comanda politică de la centru se implementează în teritoriu. Ştim că, de exemplu, în PSD, decizia de a se construi ceva la Cucuieţi se ia la Bucureşti, unde se ştie şi cine proiectează, şi cine execută, şi cine plăteşte, şi unde se duc banii. De multe ori se ştie şi unde e terenul din localitate pentru acea investiţie. Are, n-are nevoie de ea, primarul şi consiliul local trebuie să asculte comanda politică şi să o facă.

    Ideea că organizaţia Mangalia şi-a luat partidul înapoi este doar o expresie electorală goală de conţinut. Încă de pe vremea FSN-ului, PSD-ul nu a funcţionat niciodată altfel.

  7. PS:
    De altfel, ar fi o reuşită a ultimilor ani, pentru PSD, să reuşească o majoritate cu mandat cîştigat la alegeri, şi nu prin lovituri de palat sau susţinut de grupuri căzute din căruţă în timpul guverării.

  8. Doamna Sofia, chiar știu cum era în perioada interbelică. Am avut ocazia în facultate să-l am profesor pe domnul Giurescu și apoi să-l cunosc pe domnul Djuvara, cu care am avut discuții extraordinare. (una dintre ele a și reprodus-o într-o carte a domniei sale) Tinerii români din perioada interbelică plecau în străinătate cu intenția clară de a reveni și a aplica în țara de origine ce au învățat la școlile franceze, germane, italiene etc.. Azi nu mai avem situația respectivă fiindcă nu mai e licărul de speranță din perioada aceea. Cea mai mare pierdere pentru România în zilele noastre nu e că am înstrăinat resursele naturale, ci o mare parte resursele umane cele mai bune. Și că acestea nu mai revin în România sau că nu au de gând să-și risipească în ciorba din România experiența acumulată. În mod normal v-aș fi expediat rapid, după ce am văzut cum puneți problema, că l-am folosit eu pe copilul dumneavoastră în lupta politică. V-am răspuns doar fiindcă spuneți că sunteți din Mangalia.
    Nu mă interesează niciun partid politic, ci doar oamenii care le compun sau, mai subtil chiar, un profil de om.. Nu-l cunosc pe Sorin Mihai, nici nu știu cum arată.

  9. Iar pentru vipere si alte ființe: Ia caută matale cam de câte ori am vorbit eu de 16 ani încoace (în Academia Cațavencu, la Realitatea TV sau în revista Kamikaze) despre mafia lui Mazăre întinsă pînă la Mangalia sub primarul Cristian Radu. Mă tem că nicio “viperă” comentacă din Mangalia nu a spus despre acest lucru cât am făcut-o eu. În rest, reforma partidelor, a tuturor partidelor, se face cu oameni noi. Să vorbească cei care au sprijinit la Mangalia acest lucru, măcar cât am făcut-o eu. Fiți deștepți. Gânduri bune!

  10. Domnule Căutiş,
    Aţi primit nota 10 pentru ce aţi spus în apel, şi nota 1 pentru ce aţi omis din acelaşi apel. Iar ceea ce nu aţi spus este mai mult de jumătate din lista de probleme.
    Faptul că, vreme de 16 ani, aţi criticat mafia lui Mazăre nu are nici o relevanţă în discuţia de faţă. Ca să fi avut relevanţă, consider că era obligatoriu să începeţi cu fraza “am vorbit eu de 16 ani încoace (în Academia Cațavencu, la Realitatea TV sau în revista Kamikaze) despre mafia lui Mazăre întinsă pînă la Mangalia sub primarul Cristian Radu. “

  11. Domnule Căutiș, nici nu știu dacă să râd sau să plâng. Vă mulțumesc că v-ați plecat ochii către noi, muritorii de rând și că din discursul dumneavoastră atât de sforăitor de roșu, că mă dor nu numai ochii, urechile ci și bunul simț, am reținut reforma….cui oare?:)). Am înțeles că școlile pe care noi le-am făcut sunt fără valoare, că lucrurile pe care noi, mangalioții le facem aici, nu sunt importante, că dacă nu ne legăm numele de persoanele celebre, nu merităm atenție, că ne considerați o masă de manevră, proastă și inutilă, și că avem în schimb un mare noroc: ne-am născut aici, că vă avem pe dumneavoastră să ne luminați și mai avem curajul să și locuim aici.:))
    Poporul român are o vorbă: ”Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!” . Și cu asta, vă expediez eu, domnule.
    Păcat că oamenii pe care i-ați amintit nu v-au atins sufletul ci doar orgoliul, și că școlile acelea cu care vă lăudați nu v-au învățat aprecierea, prețuirea și respectul față de opinia celorlalți.Atâta dispreț natura umană nu merită nici un cuvânt în plus.

Leave a Reply