Cele mai recente COMENTARII ale cititorilor Mangalia News

0
767

farmec.ro
carturesti.ro%20
Cele mai recente comentarii ale cititorilor Mangalia News. Joi, 2 iunie 2016.
Comments-on-Comments-Logo

Vipera cu elice:

Trimis în 02-06-2016 la 7:07

Presupun, d-le Căutiş, că ne şi faceti vreo recomandare? Un protejat, ceva?…
Ne spuneţi măcar o vorbă, o aluzie, măcar, despre faptul că noi, „mangalienii” dumneavoastră, între care aţi copilărit, nu mai vrem să fim jefuiţi de Constanţa şi de caracatiţa mafiotă pesedistă? Oare chiar nu aţi observat adevărata problemă a oraşului? Şi vreţi să credem că îl iubiţi?
Mesajul dumneavoastră, domnule Căutiş, este incomplet. Mai mult, s-ar putea să îi rănească, chiar să îi jignească pe cei din familia dumneavoastră rămasă în oraş, prin faptul că vă prefaceţi a nu vedea unde este revolta noastră.
Pe noi, cei care plătim biruri către interesele mafiote din Constanţa, cu siguranţă ne jigneşte mesajul dumneavoastră care este voit eliptic.
Măcar prin faptul că noi vedem de multă vreme ceea ce remarcaţi dumneavoastră abia acum, şi avem deja un motiv suficient pentru a fi ofensaţi.
Dacă, în loc de semnătura dumneavoastră, ar fi fost cea a lui Sorin Mihai, eu nu aş fi sesizat diferenţa de stil.

Alexandru Căutiș – Apel pentru locuitorii Mangaliei Vezi articolul


Vipera cu elice

Trimis în 02-06-2016 la 1:32

Haide să-ţi spun eu ceva concret, domnule profesor. Ceva care, şi din avion, şi de aproape, şi din dungă, arată la fel. Nu basme, ci o citire a unui program electoral de care evitaţi să vă atingeţi, cu graţie de elefant.
În programul electoral, Bogdan Maganu spune că are de gînd ca primăria să facă toate lucrările importante din oraş: locuinţe noi, întreţinere drumuri, întreţinere spaţii verzi, întreţinere clădiri, întreţinere sistem de iluminat, întreţinere spaţii de joacă, întreţinere pavilioane pentru pensionari şi, cele mai importante lucrări, cele de la „et cetera”! Adică toate, s-ar înţelege. Cam la libera apreciere a fiecăruia.
Dl. Maganu vrea ca „primăria, prin entităţi juridice din subordinea ei, să execute efectiv lucrările necesare oraşului în regie proprie[…] la preţuri de cost*”.
–––-
*preţ de cost: Parte din valoarea marfii sau a produsului care inglobeaza pretul factorilor de productie, adică fără profit şi fără alte costuri necesare funcţionării unei firme normale!
În traducere liberă, dorinţa arzătoare şi neclintită a tînărului şi inteligentului candidat PSD, Bogdan Maganu, este următoarea:
1. Deşi uită să menţioneze despre aceasta, plata costurilor fixe ale „entităţilor juridice” din subordinea primăriei se va face tot de la buget. Dar de la care buget? Partea „ieftină”, de cost, nu e plătită tot de la buget? Care mai e structura preţului, atunci? Asta înseamnă că:
2. Vrea ca „entităţile juridice din subordinea primăriei” să concureze neloial pe piaţa liberă, prin preţuri de dumping, constituite artificial. Asta va duce la:
3. Eliminarea concurenţei private în acele domenii, care nu sînt puţine, adică reducerea numărului de firme din Mangalia, cum ar fi cele de construcţii (locuinţele noi);
Deşi, aparent, contrazice ipoteza dumpingului, mai există varianta furtului mascat – pasul doi, după eliminarea concurenţei şi adormirea atenţiei publice. Şi anume:
4. Probabilitatea ca furtul să se întîmple la achiziţia materialelor este foarte mare, chiar foarte plauzibilă!
Odată ce această „iniţiativă” ar fi aprobată, sub aparenţa „preţului de cost”, furtul se va face la achiziţia materialelor, unde o panseluţă va costa 100 euro, un cancioc de asfalt va costa, să zicem, 50 de euro… Dar lucrarea va fi tot „la preţ de cost”, pe hîrtie, se înţelege…
Brusc, vor apărea, ca ciupercile, fix acele firme de vînzare a materialelor de care ar avea nevoie „firma” primăriei. Ghici ale cui urmează să fie acele firme?… Exact! Ale consilierilor locali care susţin PSD şi Maganu! Printre care vă puteţi număra şi dumneavoastră, susţinut de colegii fără şansă.
Dacă dl. Maganu tot vrea ca primăria să fie eliberată de firmele care o căpuşează şi nu au legătură cu oraşul, după cum afirmă, eu îi propun să vadă ce face cu firma lui de transport public, finanţată de la bugetul local, de care tot vorbeşte lumea… Sau să iasă public şi să spună că nu are nici o legătură cu acea firmă.

Sorin MIHAI: 5 iunie – Duminica Orbului Vezi articolul

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Agamita Dandanache

Trimis în 01-06-2016 la 23:21

Las’asa…. Ce conteaza ca prostii orasului platesc taxe si impozite… Ce conteaza parerea lor… Ei „face” ce trebuie si asa cum trebuie…. Draga Primarie…. Nu conteaza cine te conduce pentru ca nu voi accepta sa fiu dirijat de un hot mai putin hot decat hotul…. Adica NU VOI VOTA PENTRU CA NU AM CE VOTA!! Si in acelasi stil rastit tin sa te anunt ca nu voi mai plati un leu la bugetul Primariei oricare ar fi el nea Prim Mare… Daca intrebi „De ce?”, O sa-ti raspund „Iete d-aia si pentru ca-ti bati joc de banii mei…” Spun „ei” pentru ca nu doar primarul este vinovat de starea actuala ci si consilierii fie ei actuali sau fosti…. Toti au fost de acord cu jaful iar cand s-a imputit treaba au parait barca si au inceput sa critice, culmea, munca lor de-a lungul a trei – patru ani de „consiliat”… Ca si acum 4 ani, aud din nou acelasi slogan: „Din doua rele o aleg pe cea mai putin rea”… Neavand alta optiune, ma vad nevoit sa-mi anulez singur votul… Dintre doi hoti nu vreau sa-l aleg pe „cel mai putin hot”…. Pentru ca daca va fi asa, voi cere ca evaziunea fiscala sa fie scoasa din CPC si CPF.. Deja este intreprindere nationala si toata lumea fura de la toata lumea indiferent de functie..

Stadiul lucrărilor la Aleea Teilor de pe faleza din Mangalia și la Parcul Evergreen (VIDEO) Vezi articolul


Vipera cu elice

Trimis în 01-06-2016 la 17:18

Felicitări echipei PSD din Mangalia, care, în cinstea preşedintelui Partidului, cel mai înalt model de viaţă şi morală, far căluzitor şi izvor de înţelepciune, cinste şi corectitudine, neasemuit lider între lideri, simbol al libertăţii de expresie şi de acţiune, a depăşit planul lunar de click-uri într-o singură zi!

Preocuparea de noapte a PSD-ului. Articol de la comentatori Vezi articolul


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook




Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply