Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August, beneficiara proiectului international MOBILITATE ROMÂNIA

0
917

     Afis Cupa dhs

     Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August este beneficiara unui proiect ERASMUS+, grație implicării deosebite a profesorului de limba franceză Alexandra Necula.

     Prin colaborarea pe platforma e-Twinning cu omologii din Germania și Franța, s-a aplicat cu succes pe axa K2-cooperare în materie de inovație și schimb de bune practici, acțiunea ”Parteneriate strategice”, pe tema Se déplacer au quotidien en Europe, réalités et perspectives.

     Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (sept.2015-sept.2017) și are valoarea totală de 132.000 EUR. Echipa României este reprezentată de: prof. Alexandra Necula (coordonator), prof. Magdalena Iacob (director), prof. Valentina David (responsabil comunicare e-Twinspace și instructor legislație rutieră, transport cu bicicleta), prof. Alina Orzaru (responsabil traducere text în limba engleză), prof. Stelian Floroiu (responsabil pregătire sportivă). Școlile partenere sunt College d’Isle din Vienne (Franța) și Gesamtschule Hüllhorst din localitatea Hüllhorst (Germania).

     În perioada 17-23 mai 2016, are loc prima mobilitate a partenerilor francezi şi germani în România. Printre activităţile proiectului se numară şi două participări la proiecte desfăşutate la nivel judeţean, ambele promovând bicicleta ca mijloc de transport și de menținere a sănătății în rândul tinerilor: Cupa DHS şi Constanţa pedalează.

afis- Constanta pedaleaza

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cupa DHS la ciclism, ediţia a VII-a

     Cupa DHS – singurul eveniment de acest gen din țară – este un concurs de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră în care sunt angrenați elevii și cadrele didactice. Organizat la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Naționale și Ministerul de Interne prin – IGPR, concursul este unul de tip caravană, echipa DHS organizând etapele județene ale competiției în principalele orașe și zone geografice ale țării. Etapa finală a competiției se va desfășura în Târgoviște, unde sunt așteptați  un număr impresionant de vizitatori.

     În Constanţa, acest concurs se va susţine  pe 19 mai 2016, începând cu orele 14.00, în Piaţa Ovidiu.

     În cadrul fazei judeţene, concurenţii trebuie să treacă prin două probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, vor da dovada că ştiu regulile de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS.

     Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, unde își vor arăta îndemânarea pe bicicletă.

     Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.

     Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.

     „Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români.” – Gelu Fona, Manager Proiect – Eurosport DHS Romania.

Constanţa pedalează – acțiune devenită tradiție la Constanța

     Evenimentul va avea loc duminică, 22 mai 2016 și va reuni toţi iubitorii de sport pe vehicule cu două roți de la malul mării. Startul se va da la ora 10.00, din parcarea Aqua Magic (intrarea in stațiunea Mamaia). Constănţenii care doresc să pedaleze, dar nu au propria bicicletă, pot solicita una printr-un email trimis pe adresa [email protected]. Indiferent de vârstă, vă așteptăm la start alături de echipele noastre: români, francezi și germani!

     Consilier imagine,

     Prof. David Valentina.


MangaliaNews.ro, Luni, 9 mai 2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply