Elevii din Mangalia, victime ale războiului creat de Primărie cu directorii instituțiilor de învățământ!

0
712

scoala Gala Galaction

     Editia de Sud: Pentru orice administrație publică, Educația ar trebui să fie o prioritate, pentru că de acest domeniu depinde viitorul comunității. Din păcate, pentru actuala conducere a urbei, aspectul și dotările instituțiilor de învățământ nu au reprezentat o urgență, ci un prilej de a reclama,  acuza și eticheta directorii, iar din acest război, cei care au avut de pierdut sunt elevii.
     Care sunt nevoile unităților de învățământ din Mangalia? Sunt atât de multe, încât este de neînțeles motivul pentru care au fost trecute cu vederea. Elevii din Mangalia nu au săli de sport, în mare parte, astfel că acolo unde acestea lipsesc, orele de Educație fizică se fac în clase ori în curte atât vara, cât și în sezonul rece. Elevii nu au dotări ultramoderne, nu au suficiente săli de clasă, de aici și împărțirea acestora în două schimburi. Așa se facă că în unele instituții, elevii de clasa a II-a sau a III-a învață după-amiază, terminându-și cursurile seara când ajung acasă frânți de oboseală și cu un teanc de teme pentru a doua zi.
scoalagalagalactionmangalia     Deși este una dintre cele mai bune unități din oraș, Școala Generală ”Gala Galaction” și-a văzut frânt visul din ultimii 8 ani de a fi extinsă ori de a căpăta un corp de clădire nou.
     Proiectul a fost întocmit, depus la Serviciul Urbanism, din cadrul Primăriei, dar respins cu satisfacție, din diverse motive. Realitatea este că reprezentanții Primăriei s-au ghidat în luarea măsurilor de descurajare a modernizării școlilor după culoarea politică a directorilor. Este de notorietate declarația edilului, potrivit căruia ”Directorii instituțiilor de învățământ din Mangalia, fac politică, fac campanie, în loc să se ocupe de școli!”.
     Așa este. Extinderea sau mansardarea Școlii nr. 5 reprezintă o dovadă clară de campanie electorală…
     Din seria aberațiilor la care a fost supus învățământul din Mangalia, în dauna elevilor, mai fac parte alocarea unor fonduri infime care nu ar ajunge nici pentru igienizări, reclamarea directoarelor de 8 Martie pe motiv că au primit o banală floare, apostrofările cadrelor didactice făcute public  în cadrul unor întâlniri, rănirea unui elev căruia i-a căzut o bucată de tencuială în cap, incident petrecut la Şcoala nr. 5, dar şi declaraţia uimitoare a primarului care a spus ferm „Eu nu vin în şcoli decât dacă sunt invitat!”
     Toate aceste ”preocupări” au adus învățământul din Mangalia pe o listă rușinoasă la nivelul județului Constanța,  numeroase zone rurale fiind mult mai avansate la capitolul dotări.

     Învățământul Mangaliei, umilit de comunele din județ!

     Continuarea, în editiadesud.ro, luni, 9 mai 2016.

Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply