ANGAJĂRI PE LITORAL. Sezonul estival vine cu joburi: ofertă mare, cerere mică!

0
825

mamaia

România devine, cu fiecare an, o ţară cu tot mai puţină forţă de muncă. Tinerii pleacă în străinătate, iar acasă nu mai are cine să-i înlocuiască. Fenomenul îngrijorător se simte cel mai mult pe litoral, unde hotelierii şi patronii de restaurante nu-şi găsesc angajaţi pentru nu mai puţin de 3 mii de locuri disponibile. Se caută ospătari, bucătari, barmani, recepţioneri şi cameriste, iar oferta este cu mult peste cerere. O parte din angajatori sunt dispuşi să ofere şi cazare celor care vin din alte localităţi.

La o singură terasă din Mamaia, patronul are nevoie de încă 10 angajați pentru ca serviciile să fie fără cusur peste vară. A dat anunțuri pe internet, însă până acum nu a găsit oamenii de care are nevoie. La fel și la o terasă învecinată.

‘Salariul este foarte consistent, la acesta se adaugă și orele suplimentare… în zilele de sâmbătă și duminică cine vine mai primește aproape o o jumătate de salariu în plus’, explică Vasile Chirondoja, administratorului unei terase din stațiunea Mamaia.

Programul este o zi cu o zi, salariul foarte atractiv. Pentru ajutor nu cerem experiență, doar la ospătari și barmani‘, spune managerul terasei.

Ca să-i  atragă pe sezonieri, mulți angajatori oferă gratuit cazare și masă.

‘Românul în general, pe sezonul estival, refuză locurile de muncă ofertate, însă problema cea mai gravă este că România exportă 4 milioane de locuri de muncă în străinătate, în schimb nu importăm nimic’, explică Președintele Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Continuarea, pe reporterntv.ro, 21.04.2016.


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook

Publicitate https://www.mangalianews.ro/





Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply