REVISTA PRESEI: Consilierii rușinii! Cum blochează consilierii PSD dezvoltarea municipiului Mangalia

0
1837

consilierimangalia

DEZVALUIRI.RO: Rar mi-a fost dat să văd mai mult circ ca la ședința Consiliului Local (CL) Mangalia de săptămâna aceasta. Am rezistat cu stoicism câteva ore bune și am privit imaginile cu adunarea gălăgioasă a celor care, teoretic, ar fi trebuit să moară de grija cetățenilor care i-au votat. Dar, în Mangalia lucrurile nu stau deloc așa.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Cei aleși nu fac altceva decât să se îngrijească de interesele lor sau ale stăpânilor care i-au pus pe acele liste aducătoare de mandat. Am văzut o gașcă de consilieri PSD care săreau să devoreze orice inițiativă de pe ordinea de zi, orice proiect, orice plan sau intenție menite să facă viața mangalioților mai bună. În majoritatea lor oameni tineri, acești consilieri proveniți din partidul lui Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Zanfir Iorguș au arătat lumii întregi că pur și simplu NU LE PASĂ.

Stima noastră și mândria, să blocăm Primăria!

Ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta (4 aprilie) avea pe ordinea de zi, printre zecile de proiecte, două capitole deosebit de importante: alocarea de terenuri pentru construirea de locuințe de către tineri și rectificarea bugetarăcare să ofere, printre altele, posibilitatea Administrației Domeniului Public și Privat (ADPP) să execute lucrări în cartierele Dobrogea1 și Dobrogea 2. Astfel, cele 40 de milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro) vizate de această rectificare ar fi trebuit alocate lucrărilor de tramă stradală, iluminat, plombare și asfaltare (20 de milioane), îngrijirii celor nevoiași, taberelor pentru copii și pazei instituțiilor de învățământ, precum și acțiunilor de salubrizare sau subvențiilor la plata energiei termice. Deși în fața oamenilor din cele două cartiere, la începutul ședinței, consilierii PSD par că empatizează cu problemele lor, găsind soluții și urechindu-i pe cei pe care ei îi consideră vinovați (primarul și șeful ADPP), în clipa în care s-a discutat punctul în sine și-au dat arama pe față. Timp de mai bine de o oră au făcut scandal pur și simplu, lamentându-se că nu se poate încasa la buget suma de 40 de milioane de lei și dându-se care mai de care mai mare specialist în domeniul finanțelor. De asemenea, corul bocitoarelor cu Paul Foleanu în frunte, invocă o alocare a fondurilor pentru lucrările din cele două cartiere, dar uită intenționat să spună că în ședința de CL din februarie s-au prevăzut bani în bugetul primăriei – 2 milioane de euro pentru asfaltări, nu în cel al ADP care execută lucrările în Dobrogea 1 și 2.
Culmea ipocriziei a venit din partea unui consilier PSD care, luat de valul manipulărilor, a scos pe gură una dintre cele mai mari enormități din această ședință. Nici mai mult, nici mai puțin, domnul Bogdan Maganu susținea că valoarea rectificării bugetare va fi încasată de la cetățenii Mangaliei, că vor crește taxele cu aproape 100%. O prostie, ca să nu-i spunem minciună, deoarece toată lumea știe că taxele și impozitele locale se stabilesc în anul precedent pentru anul în curs și ele nu se mai schimbă. Apoi, o rectificare bugetară se poate face și din alte resurse, iar reprezentantul primăriei le-a explicat consilierilor că sunt taxe, dobânzi și penalități restante care se încasează de la mari contribuabili, executări silite aflate pe rol, încasări de amenzi etc. Degeaba, ordinul pe unitate era dat, consilierii partidului, culmea, social-democrat, refuzând orice explicație și abținându-se de la vot ceea ce este echivalentul unui vot negativ.
Astfel, oamenii din cartierele Dobrogea1 și Dobrogea 2 au căzut din nou victime ale mârșăviei politice, problemele lor trebuind să aștepte până după alegeri. Din nou, actuala administrație este blocată în realizarea proiectelor și lucrul acesta nu se întâmplă de azi sau de ieri, se întâmplă din 2012.
Celălalt proiect fierbinte aflat pe ordinea de zi, terenurile pentru tineri, a trecut de această dată datorită valului mare de antipatie stârnit pe rețelele de socializare de aceeași consilieri PSD care inițial s-au opus comentând că loturile nu există, că terenul este unul cu probleme juridice și alte motive demne să blocheze această inițiativă.
Nevotarea rectificării bugetare face inutilă și aprobarea de către CL a burselor pentru elevi, deoarece sumele erau cuprinse în acea rectificare. Așadar, din prea mult populism, oamenii lui Iorguș se faultează singuri, dar vor avea grijă ca în spațiul public să pozeze în victime sau în adevărați apărători ai intereselor publice. Nimic mai fals, dacă ne gândim că și bugetul Mangaliei a fost tergiversat voit și, în final, aprobat așa cum au dorit ei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Gălăgie multă, rezultate deloc

Continuarea, AICI.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply