Cu două luni înainte de alegeri. Realizările aleșilor din Mangalia: scandaluri și iar scandaluri

0
572

realizarilealesilordinmangalia

TELEGRAF: Primarul Cristian Radu și consilierii PSD au avut, luni seara, o nouă rundă de dispute, privind propunerea edilului de a suplimenta bugetul cu 40 de milioane de lei.
Mangalia parcă este blestemată. În ultimii 10 ani, aleșii locali au ținut-o dintr-un scandal în altul. Ba chiar, la un moment dat, au fost la un pas de bătaie. Ne aducem aminte de îmbrâncelile dintre fostul primar Zanfir Iorguș și fostul consilier local Florin Maftei, decedat între timp, în cursul ședințelor de Consiliu din 2007. Timpul a trecut, iar pe la cârma administrației locale s-au tot schimbat liderii. Singurul lucru care a rămas constant a fost scandalul. Deși la începutul mandatului actualului primar, Cristian Radu, lucrurile păreau că intră pe un făgaș normal, acum, când ne apropiem cu pași repezi de campania electorală, situația din Consiliul Local a degenerat. Aleșii, împărțiți în două tabere, una a primarului Cristian Radu (PNL) și alta a consilierului local Paul Foleanu (PSD), își dau la gioale ori de câte ori au ocazia. Când nu se atacă, liberalii și pesediștii se întrec în măsuri și acțiuni populiste.

PROPUNERI POPULISTE

Ultima „reprezentație” a avut loc luni, în ședința ordinară a Consiliului Local, când, pentru a arăta cetățenilor că este preocupat de soarta orașului și că merită să fie ales pentru un nou mandat, Cristian Radu a venit cu un proiect prin care propunea suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu 40 de milioane de lei. Banii ar fi urmat să fie folosiți pentru programul de asfaltare a străzilor (18 milioane de lei), asigurarea hranei pentru nevoiași (5 milioane de lei), asigurarea taberelor gratuite pentru elevi și paza școlilor (2 milioane de lei), respectiv igienizarea orașului (3 milioane de lei). Deși le-a explicat importanța proiectului, toți cei opt consilieri ai PSD au votat „împotrivă“. În condițiile în care la ședință erau prezenți 16 aleși, Cristian Radu ar fi avut nevoie de votul a 11 consilieri pentru aprobarea rectificării. „Este inacceptabil ca unii politicieni să se folosească de puterea pe care au primit-o prin votul cetăţenilor tocmai pentru a bloca proiectele de dezvoltare. Practic, prin votul celor de la PSD, nevoiașii din Mangalia vor rămâne fără hrană, elevii – fără tabere gratuite, iar șoferii își vor rupe mașinile în continuare pe drumuri”, a declarat Radu.

TEME DE CAMPANIE

Contactați telefonic, social democrații îi răspund primarului în termeni duri. „De dragul unor voturi în plus, Cristian Radu încearcă să îngroape Mangalia în datorii. El a previzionat că Primăria va încasa anul acesta cu 40 de milioane de lei mai mult din taxe și impozite față de 2015. De aceea ne-a propus să ne angajăm în noi cheltuieli. A fost o inițiativă veninoasă din partea primarului. Mai mult, acesta minte prin omisiune. Bugetul orașului a fost aprobat în urmă cu o lună și au fost prevăzute cheltuieli pentru toate capitolele. Spre exemplu, s-au alocat două milioane de euro pentru a demara programul de asfaltare. De ce nu se cheltuiesc acești bani? De ce a fost nevoie să vină cu un proiect suplimentar?”, a spus Foleanu.

Tatian Iorga, Telegrafonline.ro.



Elefant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply